Αντιμέτωποι με «καταναλωτική κόπωση» οι αγοραστές των Porshe – Στο +27% οι πωλήσεις των 911

Αντιμέτωποι με «καταναλωτική κόπωση» οι αγοραστές των Porshe – Στο +27% οι πωλήσεις των 911
Photo: AFP
Οι πωλήσεις της Porsche στην Κίνα και στην Ευρώπη υποχώρησαν κατά 12% για το 9μηνο του 2023.

Προειδοποιήσεις για τις επιπτώσεις που έχουν τα υψηλότερα επιτόκια και οι γεωπολιτικές εντάσεις στους αγοραστές των Porsche έστειλε την Τετάρτη η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα για το 9μηνο του 2023.

Η εταιρία ανακοίνωσε απόδοση 18,3% επί των πωλήσεων, με τα λειτουργικά κέρδη να αυξάνονται κατά 9% στα 5,5 δισ. ευρώ, συγκριτικά με το 9μηνο του 2022.

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα στους δημοσιογράφους, ο CFO της Porsche, Λουτς Μέτσκε, είπε πως οι καταναλωτές γίνονται όλο και πιο επιφυλακτικοί λόγω των υψηλών επιτοκίων, ενώ επισήμανε επίσης ζητήματα στη μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας, την Κίνα, λέγοντας ότι η οικονομία εκεί θα παραμείνει δύσκολη και το επόμενο έτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το 2024, αναμένουμε μια δύσκολη χρονιά λόγω της γεωπολιτικής κατάστασης και της οικονομίας στην Κίνα» πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι πωλήσεις της Porsche στην Κίνα και στην Ευρώπη υποχώρησαν κατά 12% για το 9μηνο του 2023, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ανά μοντέλα της εταιρείας, οι πωλήσεις των 911 είδαν αύξηση 27% σε ετήσιο επίπεδο, ενώ αντίθετα οι πωλήσεις των Cayenne μειώθηκαν κατά 3%.

Ηλεκτροκίνηση

Ακόμα, η Porsche σχεδιάζει να λανσάρει μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του sport Macan το επόμενο έτος, ακολουθούμενη από εκδόσεις με μπαταρία του 718 roadster, του Cayenne και ενός κορυφαίου πολυτελούς SUV.

H προετοιμασία των νέων οχημάτων ώθησε το κόστος σε υψηλότερα επίπεδα, δήλωσε ο Μέτσκε, προσθέτοντας ότι η εταιρεία δαπάνησε το ποσό ρεκόρ των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ για έρευνα και ανάπτυξη τους πρώτους εννέα μήνες του έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: