Αντιπρόεδρος ΕΚΤ: Δεν θα υλοποιηθεί το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα

Αντιπρόεδρος ΕΚΤ: Δεν θα υλοποιηθεί το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα

Ο Βίτορ Κονστάντσιο τονίζει ότι το επίπεδο του «κουρέματος» των ενεχύρων των ελληνικών τραπεζών συζητήθηκε από την ΕΚΤ.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Βίτορ Κονστάντσιο δήλωσε ότι δεν αναμένει να υλοποιηθούν τα χειρότερα σενάρια για την Ελλάδα.

«Η προσωπική μου πεποίθηση είναι ότι η χειρότερη περίπτωση που προβάλλεται στα μέσα ενημέρωσης, δεν θα υλοποιηθεί για την Ελλάδα», είπε.

«Δουλεύουμε με αυτήν την υπόθεση. Παράσχουμε ρευστότητα προς τις τράπεζες, επειδή θεωρούνται φερέγγυες (…) και φέρνουν ενέχυρα», πρόσθεσε.

Ο Κονστάντσιο συμπλήρωσε ότι το επίπεδο του «κουρέματος» των ενεχύρων των ελληνικών τραπεζών συζητήθηκε, αλλά δεν σχολίασε το τι πρέπει να γίνει ώστε να το αυξήσει η ΕΚΤ.

Γερμανός αξιωματούχος: Τώρα η Ελλάδα κάνει πραγματικές προτάσεις

«Οι αλλαγές στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα βοήθησαν πολύ. Τώρα κάνουν πραγματικές προτάσεις, προτάσεις που μπορούμε να συζητήσουμε» δήλωσε Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος με πολύ καλή γνώση των συζητήσεων που λαμβάνουν χώρα εντός του Eurogroup, μετέδωσε το MEGA.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «η ατμόσφαιρα έχει αλλάξει σημαντικά προς το καλύτερο. Υπάρχουν προτάσεις από την ελληνική πλευρά, αλλά εάν δεν τις δούμε να υπογράφονται και να εφαρμόζονται θα παραμένουμε επιφυλακτικοί. Ουσιαστικά γίνεται τώρα αυτό που έπρεπε να είχε γίνει από το Φεβρουάριο. Γι αυτό πάμε και με συγκρατημένες προσδοκίες στο Eurogroup. Ίσως όμως να είμαστε εμείς οι απαισιόδοξοι και τελικά η Ελλάδα να κάνει τη μεγάλη έκπληξη. Θα το δούμε τη Δευτέρα.