Αντίστροφη μέτρηση για τα αποκαλυπτήρια του iPhone 14 από την Apple – Ιδού τι να περιμένουμε

Αντίστροφη μέτρηση για τα αποκαλυπτήρια του iPhone 14 από την Apple – Ιδού τι να περιμένουμε
epa07036298 The new iPhone Xs Max and Xs models are displayed during a launch of new products at an Apple Store in Sydney, Australia, 21 September 2018. The iPhone Xs Max, iPhone Xs and Apple Watch Series 4 went on sale on 21 September in Australia. EPA/PAUL BRAVEN AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τα πολυαναμενόμενα αποκαλυπτήρια από την Apple για το νέο iPhone 14.

Του Christiaan Hetzner

Ο Τιμ Κουκ πρόκειται να ανακοινώσει μια σειρά από νέα προϊόντα και χαρακτηριστικά στην εκδήλωση Far Out του CEO της Apple σήμερα Τετάρτη – αλλά παραμένει άγνωστο αν θα προσφέρει πραγματικά σημαντικές καινοτομίες στη …λεγεώνα των αφοσιωμένων οπαδών του.

Εκτός από την τελευταία γενιά iPhone, η εκδήλωση θα μπορούσε να σημάνει τα αποκαλυπτήρια του Apple Watch Series 8, μιας νέας έκδοσης των ακουστικών AirPods Pro για βελτιωμένο ήχο και ενδεχομένως μιας βελτίωσης στο γερασμένο tablet iPad.

Ωστόσο, η σειρά iPhone του Cook είναι το διαμάντι του στέμματος: Κάθε δεύτερο δολάριο εσόδων της εταιρείας προέρχεται από τη ναυαρχίδα της. Αυτή τη φορά, οι φήμες που διακινούνται γύρω από την παρουσίαση του νέου iPhone 14 αφορούν την κατάργηση του Mini – κάτι που ενδεχομένως θα αφήσει την στάνταρντ έκδοση ως το μικρότερο μοντέλο της σειράς και θα προσθέσει ένα μεγαλύτερο μοντέλο iPhone Max – καθώς και την πιθανή κατάργηση της λεγόμενης εγκοπής (notch) στο μπροστινό μέρος του τηλεφώνου.

Η εγκοπή εισήχθη με το iPhone X το 2017, το οποίο προσέφερε μια μεγαλύτερη οθόνη edge-to-edge, η οποία χρειαζόταν μια μικρή μαύρη εγκοπή ως αισθητικό συμβιβασμό προκειμένου να κρύψει τον αισθητήρα αναγνώρισης προσώπου και την κάμερα.

Οι ειδικοί της Apple αναμένουν επίσης ότι η εταιρεία θα αποκαλύψει μια νέα έκδοση Pro του επερχόμενου Watch Series 8, με τον πρώτο επανασχεδιασμό από την τέταρτη γενιά το 2018. Αλλά οι ελπίδες μειώνονται ότι μπορεί να περιλαμβάνει τους έντονα αναμενόμενους αισθητήρες που είναι σε θέση να μετρούν απευθείας είτε την αρτηριακή πίεση είτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα για την παρακολούθηση καρδιαγγειακών παθήσεων και διαβήτη.

Η Apple είναι περισσότερο γνωστή για την εμπειρία χρήστη, την κομψή αισθητική του σχεδιασμού και την απρόσκοπτη διαλειτουργικότητα μεταξύ των συσκευών της. Αυτό βοηθάει στο να κλειδώνουν οι καταναλωτές στο οικοσύστημά της, ώστε να είναι λιγότερο πιθανό να αλλάξουν ένα smartphone, tablet ή φορητό υπολογιστή με ένα προϊόν ενός ανταγωνιστή.

Ωστόσο, η εταιρεία που ανακάλυψε εκ νέου τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης με το MP3 player iPod δεν έχει κάνει κάποια σημαντική ανακάλυψη από τότε που ο Steve Jobs κράτησε το πρώτο iPhone στα χέρια του πριν από 15 χρόνια.

Προϊόντα όπως το iPad ήταν εξελικτικά, ενώ το Apple Watch αντέγραψε μια τάση προς τα wearables που έγιναν δημοφιλή από τα ρολόγια Samsung Gear καθώς και τα fitness trackers της Garmin και της Fitbit.

Όταν το iPhone 12 αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2020, ήταν η πρώτη συσκευή της Apple που υποστήριζε την τεχνολογία millimeter wave, την ταχύτερη διαθέσιμη συνδεσιμότητα 5G. Πέρυσι, ωστόσο, η μεγαλύτερη αναβάθμιση υλικού ήρθε με ένα επανασχεδιασμένο σύστημα κάμερας στα Pro και Pro Max, με τηλεσκοπικό ζουμ 3x.

Αυτό ώθησε πολλούς να σκεφτούν ότι η Tesla του Elon Musk έχει ξεπεράσει την Apple από άποψη τεχνολογίας. Ο οραματιστής διευθύνων σύμβουλος της Tesla πρόκειται να παρουσιάσει στην Ημέρα Τεχνητής Νοημοσύνης στο τέλος του μήνα ένα πρωτότυπο για ένα καθημερινής χρήσης ανθρωποειδές ρομπότ που τελικά θα κοστίζει λιγότερο από ένα αυτοκίνητο – όταν και αν κυκλοφορήσει ποτέ.

Συγκριτικά, οι επενδυτές του Tim Cook περιμένουν ένα πιθανό iCar της Apple εδώ και σχεδόν μια δεκαετία. Ακόμα και ένα μικτό headset επαυξημένης/εικονικής πραγματικότητας, το οποίο ο CEO είχε υπονοήσει τον Ιούνιο και το οποίο θα μπορούσε να ανταγωνιστεί υπάρχοντα προϊόντα, όπως το Meta Quest 2 του Mark Zuckerberg ή ακόμα και το πιο μαζικό Sony PlayStation VR, δεν φαίνεται να αναμένεται σύντομα.

Παρόλο που οι επικριτές μπορεί να κακολογούν την Apple επειδή προσποιείται ότι τα νέα χρώματα για το iPhone ή η επιστροφή στις ακριβείς ενδείξεις φόρτισης της μπαταρίας στο iOS 16 υποκαθιστούν την καινοτομία, παραμένει ένας φαινομενικά ασταμάτητος κολοσσός.

Στα τέλη Ιουλίου, η Apple ανακοίνωσε έσοδα-ρεκόρ για το τρίτο οικονομικό τρίμηνο ύψους 83 δισεκατομμυρίων δολαρίων, παρά τους περιορισμούς στην προμήθεια, τα εμπόδια από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τον αντίκτυπο από την απώλεια εργασιών στη Ρωσία.

Παρόλο που η μετοχή δεν κατάφερε να διατηρήσει την κεφαλαιοποίηση των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε φτάσει τον Ιανουάριο – η πρώτη εταιρεία που έφτασε σε αυτό το υψηλό επίπεδο – η Apple παραμένει η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο, μπροστά από τον σαουδαραβικό πετρελαϊκό γίγαντα της Aramco.

Πηγή: fortune.com