Αντίθετα με τα ταξίδια αναψυχής, οι εμπορικές πτήσεις αργούν να φτάσουν τα προ πανδημίας επίπεδα

Αντίθετα με τα ταξίδια αναψυχής, οι εμπορικές πτήσεις αργούν να φτάσουν τα προ πανδημίας επίπεδα
Photo: pixabay.com
Το 1/3 των επιχειρηματικών ταξιδιωτών ανέφερε ότι πραγματοποιεί λιγότερα ταξίδια από ό,τι πριν από το 2020.

Στη σημαντική διαφορά που καταγράφουν οι εμπορικές αεροπορικές πτήσεις συγκριτικά με τα ταξίδια των Αμερικανών πολιτών για αναψυχή αναφέρεται δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Όπως σημειώνει η WSJ, τα ταξίδια αναψυχής βρίσκονται φτάνουν ήδη τα επίπεδα δαπανών που είχαν για το 2019 -προ της πανδημίας του κορονοϊού- χάρη στη ζήτηση για τα ταξίδια «εκδίκησης», ταξίδια που είχαν προγραμματισεί αλλά αναβλήθηκαν λόγω της αναταραχής που προκάλεσαν στις παγκόσμιες αερομεταφορές η πανδημία του κορονοϊού.

Η εικόνα είναι διαφορετική στα επαγγελματικά ταξίδια, καθώς οι δαπάνες για επαγγελματικά ταξίδια αναμένεται να φτάσουν στα προ πανδημίας επίπεδα μέχρι το τέλος του 2024, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Παγκόσμιας Ένωσης Επιχειρηματικών Ταξιδιών. Προηγούμενες προβλέψεις έδειχναν ότι αυτό δεν θα συνέβαινε πριν από το 2026.

Η WSJ αναφέρει πως υπάρχει μια σειρά λόγω για αυτή την τάση.

Κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2023, πάνω από το 22% των πτήσεων από ή προς αεροδρόμια των ΗΠΑ είχαν καθυστέρηση, σύμφωνα με στοιχεία της FlightAware. Πρόκειται για ποσοστό αυξημένο από το 17% κατά την ίδια περίοδο του 2019.

Οι αεροπορικές εταιρείες συνεχίζουν επίσης να εκτελούν λιγότερες πτήσεις το 2023 από ό,τι πριν από την πανδημία. Αυτό έχει αφήσει στους ταξιδιώτες λιγότερες επιλογές, ιδίως σε περίπτωση καθυστερήσεων και ακυρώσεων.

Έρευνες υποδηλώνουν πως η ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών θα ήταν ακόμη ταχύτερα αν δεν υπήρχαν τα απρόβλεπτα αεροπορικά ταξίδια.

Το 1/3 των επιχειρηματικών ταξιδιωτών ανέφερε ότι πραγματοποιεί λιγότερα ταξίδια από ό,τι πριν από το 2020, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη τον Αύγουστο για λογαριασμό της αμερικανική ένωση ταξιδιωτών.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι εν λόγω ταξιδιώτες θα έκαναν κατά μέσο όρο δύο επιπλέον ταξίδια ετησίως, εάν οι επιπλοκές με τα αεροπορικά ταξίδια βελτιώνονταν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: wall street journal