Τι είναι τα «εργοστάσια τεχνητής νοημοσύνης» που οραματίζονται Foxconn και Nvidia

Τι είναι τα «εργοστάσια τεχνητής νοημοσύνης» που οραματίζονται Foxconn και Nvidia
epa10924753 Nvidia co-founder Jensen Huang (L) and Chairman of Hon Hai Technology Group (FOXCONN) Young Liu present the Foxtron EV Model B during Hon Hai Technology Day (HHTD23) in Taipei, Taiwan, 18 October 2023. Foxconn showcased their EV line up, including their new Model N cargo van and signaled mass production plans for Model B, a 'sporty and intelligent crossover'. EPA/RITCHIE B. TONGO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συνεργασία που αλλάζει τα δεδομένα;

Η Foxconn της Ταϊβάν, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ηλεκτρονικών κατά παραγγελία στον κόσμο, θα δημιουργήσει ένα νέο είδος κέντρου δεδομένων χρησιμοποιώντας τσιπ και λογισμικό της Nvidia για μια σειρά εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων self driving αυτοκινήτων, δήλωσαν οι εταιρείες την Τετάρτη.

Μοιραζόμενοι τη σκηνή στην ετήσια τεχνολογική έκθεση της Foxconn στην Ταϊπέι, ο πρόεδρος της Foxconn Young Liu και ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia Jensen Huang δήλωσαν ότι οι εταιρείες τους θα κατασκευάσουν μαζί αυτά τα «εργοστάσια τεχνητής νοημοσύνης».

«Ένας νέος τύπος παραγωγής έχει αναδυθεί – η παραγωγή νοημοσύνης. Και τα κέντρα δεδομένων που την παράγουν είναι εργοστάσια τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε ο Huang, προσθέτοντας ότι η Foxconn διαθέτει την τεχνογνωσία και την κλίμακα για να τα κατασκευάσει σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείχνοντας ένα σκίτσο σχεδιασμένο με το χέρι, ο Huang εξήγησε πώς τα «εργοστάσια AI» θα μπορούσαν να λαμβάνουν και να επεξεργάζονται συνεχώς δεδομένα από αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα για να τα κάνουν πιο έξυπνα.

«Αυτό το αυτοκίνητο θα περνούσε φυσικά από την εμπειρία της ζωής και θα συνέλεγε περισσότερα δεδομένα. Τα δεδομένα θα πήγαιναν στο εργοστάσιο τεχνητής νοημοσύνης. Το εργοστάσιο AI θα βελτίωνε το λογισμικό και θα ενημέρωνε ολόκληρο τον στόλο AI», δήλωσε ο γεννημένος στην Ταϊβάν Huang. «Στο μέλλον, κάθε εταιρεία, κάθε κλάδος, θα έχει εργοστάσια τεχνητής νοημοσύνης».

Η Nvidia, η πολυτιμότερη εταιρεία τσιπ στον κόσμο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι τα εργοστάσια AI θα χρησιμοποιούν τους ημιαγωγούς και το λογισμικό της, συμπεριλαμβανομένου του υπερτσιπ GH200 της αιχμής, το οποίο απαγορεύεται να πωλείται στην Κίνα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο, Foxconn και Nvidia ανακοίνωσαν μια συνεργασία για την ανάπτυξη πλατφορμών αυτόνομων οχημάτων, στο πλαίσιο της οποίας η Foxconn θα κατασκευάζει ηλεκτρονικές μονάδες ελέγχου (ECU) για αυτοκίνητα με βάση το τσιπ DRIVE Orin της Nvidia προκειμένου να το πουλά στην παγκόσμια αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: