«Ρελάνς» Μπακογιάννη στον Δούκα για τα Εξάρχεια: «Με το Μετρό δεν παίζουμε»

«Ρελάνς» Μπακογιάννη στον Δούκα για τα Εξάρχεια: «Με το Μετρό δεν παίζουμε»
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Το δίλημμα "Μετρό" ή δέντρα» είναι τεχνητό, είναι ψευδές κι επιπλέον πάλιωσε» είπε ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων.

Θέση στη «διαμάχη» που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες μεταξύ του νεοεκλεγέντα δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα και του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, για την κατασκευή του Μετρό στα Εξάρχεια έλαβε την Τετάρτη ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων τοποθετείται για την ένταση που επικρατεί στην πλατεία των Εξαρχείων τις τελευταίες μέρες, με αφορμή κινητοποιήσεις πολιτών που αντιδρούν (και) για το κόψιμο των δέντρων στην πλατεία ώστε να προχωρήσει η κατασκευή του έργου.

Ο κ. Μπακογιάννης σημειώνει στην ανάρτηση του στο Instagram πως «με το Μετρό δεν παίζουμε».

Ακόμα, υποστηρίζει ότι «Ολοκληρώνεται η υλοποίηση του σχεδιασμού που αποτυπώθηκε στο Μνημόνιο Συνεργασίας που είχαν υπογράψει από το Μάρτιο του 2022 ο Δήμος Αθηναίων, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η Αττικό Μετρό Α.Ε και η Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε. και υπερψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και από τις παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ».

«Το δίλημμα “Μετρό” ή δέντρα» είναι τεχνητό, είναι ψευδές κι επιπλέον πάλιωσε» σημειώνει ο κ. Μπακογιάννης.

Η κόντρα Γεωργιάδη – Δούκα

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα ο κ. Δούκας είχε επικρίνει την κόψη δέντρων στην πλατεία Εξαρχείων, κάνοντας λόγο για «άλλο ένα τετελεσμένο της απερχόμενης δημοτικής αρχής».

«Καλούμε την ανάδοχη εταιρεία να σταματήσει αμέσως τις εργασίες κοπής και να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο για τις μεταφυτεύσεις των δέντρων και τη βιωσιμότητά τους» προσέθεσε ο ίδιος

Απαντώντας στον κ. Δούκα, ο Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε στο Twitter πως «δεν είναι μακρυά η εποχή που οι Αθηναίοι θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ για την επιλογή τους και εύχομαι να βγω ψεύτης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: