Απαντήσεις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Ελλάκτωρ στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Απαντήσεις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Ελλάκτωρ στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Το εργοτάξιο του Μορέα στην Μεγαλόπολη, όπου επισκέφθηκε και επιθεώρησε τις εργασίες που εκτελούνται στον αυτοκινητόδρομο Λεύκτρο - Σπάρτη ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες (ΔΕΝ ΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ), Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016. Ο κ. Δέδες επιθεώρησε σήμερα τα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού, στο Ξυλόκαστρο και στην Ακράτα, καθώς και του Μορέα στην Μεγαλόπολη, την Πελλάνα και την περιμετρική της Καλαμάτας. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΙΑΤΑΚΟΣ

Τι αναφέρουν οι εταιρείες σχετικά με τις δημοπρατήσεις δημοσίων έργων.

Δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση της επίδρασης που θα έχει στην οικονομική θέση και στα αποτελέσματα των εταιρειών η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τις δημοπρατήσεις δημοσίων έργων, “δεδομένης της εκκρεμούς διαδικασίας διευθέτησης και της αβεβαιότητας ως προς το εν τέλει αποτέλεσμα” όπως αναφέρουν η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η Ελλάκτωρ σε απάντησή τους σε σχετικό ερώτημα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Συγκεκριμένα η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στην απάντηση της αναφέρει πως υπέβαλε σχετικό αίτημα διευθέτησης για την υπαγωγή στις προβλεπόμενες διαδικασίες διαφορών, προκρίνοντας την ταχύτητα επιλύσεως. Σημειώνει δε, πως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν μπορεί να διατυπωθεί εκτίμηση για την έκβαση της ανωτέρω διαδικασίας και πολύ περισσότερο δεν είναι δυνατό να γίνει καμία πρόβλεψη για τη θετική ή αρνητική κατάληξη της σχετικής διαδικασίας διευθέτησης, η οποία εναπόκειται τελικώς σε απόφαση της ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Από την πλευρά της η εταιρεία Ελλάκτωρ, αναφέρει πως οι εταιρίες ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ και ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις ελέγχονται για ενδεχόμενη παράβαση των άρθρων 1 ν. 703/77, ήδη 1 ν. 3959/2011, και 101 ΣΛΕΕ. Επίσης η Ελλάκτωρ αναφέρει πως λόγω του επιβαλλόμενου από το νόμο απόρρητου χαρακτήρα της διαδικασίας διευθέτησης, η εταιρία δεν είναι σε θέση να γνωστοποιήσει ούτε να δημοσιεύσει οποιαδήποτε πληροφορία ή στοιχείο αναφορικά με την τυχόν δήλωσή της περί εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υπαγωγή της στη διαδικασία διευθέτησης και την εξέλιξη αυτής.

Σημειώνει δε, πως λόγω του πρώιμου σταδίου της υπόθεσης, οι επιμέρους παράγοντες, οι οποίοι θα επηρέαζαν το ύψος του προστίμου δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστούν και κατ’ επέκταση, οποιαδήποτε εκτίμηση για την επίδραση στην οικονομική θέση και τα αποτελέσματα της εταιρείας δεν θα μπορούσε να ποσοτικοποιηθεί με αξιοπιστία. Τονίζοντας παράλληλα, πως το γεγονός ότι η υπόθεση επηρεάζει το σύνολο του κατασκευαστικού κλάδου στην Ελλάδα, την καθιστά μοναδική και λόγω απουσίας ιστορικών στοιχείων η οποιαδήποτε εκτίμηση δεν είναι εφικτή.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εισήγηση της γενικής διεύθυνσης Ανταγωνισμού, εταιρείες των ομίλων Ελλάκτωρ, J&P ΑΒΑΞ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΕΓΕΚ, Τεχνική Ολυμπιακή και Intracom συμμετείχαν, με καρτελική σύμπραξη σε διαγωνισμούς δημόσιων έργων, η οποία διήρκεσε από το 1989 έως το 2016. Η εν λόγω καρτελική σύμπραξη υλοποιήθηκε κυρίως μέσω τακτικών συναντήσεων εκπροσώπων των εμπλεκομένων ανταγωνιστών ή και με τη σύναψη διασφαλιστικών – αποζημιωτικών συμφωνητικών. Με βάση την ίδια εισήγηση είχαν συμμετοχή στις συνεννοήσεις, κατά περιόδους ή ως προς συγκεκριμένους διαγωνισμούς, συνολικά 45 εταιρείες, δύο σύνδεσμοι και μια τράπεζα.