Απατεώνες αποκόμισαν μεγάλα κέρδη στην επέτειο της Bitcoin Pizza Day

Απατεώνες αποκόμισαν μεγάλα κέρδη στην επέτειο της Bitcoin Pizza Day
Bitcoin offices in Istanbul, Turkey seen on October 14, 2021. Bitcoin gained value and reached the level of $ 58,000 and close to the all-time high of $64.863,00. (Photo by Umit Turhan Coskun/NurPhoto) (Photo by Umit Turhan Coskun / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Τα memecoins δεν έχουν καμία πρακτική χρήση και αρκετά συχνά αποτελούν απάτες για ανυποψίαστους επενδυτές.

Η Bitcoin Pizza Day υποτίθεται ότι θα ήταν μια γιορτή των κρυπτονομισμάτων, αλλά αντί γι’ αυτό επισκιάστηκε από έναν καταιγισμό νέων memecoins με θέμα την πίτσα που εξαπάτησαν τους επενδυτές και μεταφράστηκαν σε κέρδη χιλιάδων δολαρίων για τους απατεώνες.

Στις 22 Μαΐου κάθε χρόνο, πολλοί πιστοί των crypto και του Bitcoin γιορτάζουν την επέτειο από τότε που, το 2010, ένας προγραμματιστής υπολογιστών ονόματι Laszlo Hanyecz αγόρασε δύο πίτσες για 10.000 Bitcoin, τα οποία σήμερα αξίζουν περισσότερα από 260 εκατομμύρια δολάρια.

Ενώ πολλοί χρήστες κρυπτονομισμάτων (και ορισμένα στελέχη εταιρειών) γιόρταζαν φέτος και ανέβαζαν αστεία στο Crypto Twitter, άλλοι έβγαλαν memecoins που συσσώρευσαν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε κεφαλαιοποίηση πριν ξεγελάσουν τους επενδυτές.

Συνολικά, τέσσερα tokens – BTCPizza, BPizza, PizzaDay και EthPizza – που δημιουργήθηκαν όλα τις τελευταίες τρεις ημέρες, έχουν συγκεντρώσει πάνω από 300.000 δολάρια σε αγοραία αξία, σύμφωνα με την Dextools. Είναι πιθανό να υπήρχαν περισσότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ομάδα ή το άτομο που βρίσκεται πίσω από το BPizza, το νέο memecoin με το δεύτερο μεγαλύτερο σύνολο επενδύσεων, άλλαξε γρήγορα το τέλος πώλησης στο 100%, πράγμα που σημαίνει ότι θα ήταν ανέφικτο για τους επενδυτές να το πουλήσουν. Εντωμεταξύ, το EthPizza απενεργοποίησε τις μεταφορές και τις πωλήσεις για το token λίγο μετά τη συσσώρευση αγοραίας αξίας 38.000 δολαρίων.

Το νόμισμα με την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση, το BTCPizza, εξακολουθούσε να διαπραγματεύεται το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης με market cap σχεδόν 200.000 δολάρια. Η τιμή του token μειώθηκε κατά 16% από το υψηλό της περασμένης Τρίτης.

Τα memecoins είναι εξαιρετικά ευμετάβλητα και δεν υποστηρίζονται παρά μόνο από το hype της στιγμής. Δεν έχουν καμία πρακτική χρήση και αρκετά συχνά αποτελούν απάτες για ανυποψίαστους επενδυτές που αναζητούν το επόμενο ‘big thing’.

Ένα από τα πιο πρόσφατα memecoin που ακολούθησαν τη συνήθη τροχιά της ραγδαίας ανόδου και πτώσης ήταν το Pepe coin. Πολύ γρήγορα έφτασε στην κορύφωση της αγοραίας αξίας του, ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πριν πέσει κατακόρυφα. Το νόμισμα εξακολουθούσε να έχει κεφαλαιοποίηση αγοράς άνω των 250 εκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το CoinMarketCap.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: