Απειλή για χτύπημα από την Άγκυρα στην ανατολική Μεσόγειο

Απειλή για χτύπημα από την Άγκυρα στην ανατολική Μεσόγειο
epa05912781 Turkish President Recep Tayyip Erdogan speaks during a rally after referendum victory, at the Presidential Palace in Ankara, Turkey, 17 April 2017. Media reports Turkish President Erdogan won a narrow lead of the 'Yes' vote in unofficial results, 17 April 2017. The proposed reform, passed by Turkish parliament on 21 January, would change the country's parliamentarian system of governance into a presidential one, which the opposition denounced as giving more power to Turkish President Erdogan. EPA/TUMAY BERKIN

Σύμβουλος του Ερντογάν στέλνει προειδοποιητικό μήνυμα πως η Τουρκία δεν θα ανεχτεί έρευνα ή εξόρυξη στην κυπριακή ΑΟΖ με την οποία δεν συμφωνεί.

Εντολή για χτύπημα στην Ανατολική Μεσόγειο θα δώσει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σε οποιαδήποτε προσπάθεια για έρευνα ή εξόρυξη την οποία η Τουρκία δεν εγκρίνει, δήλωσε ο σύμβουλος του, Γιγίτ Μπουλούτ, γνωστός για τον εμπρηστικό τόνο των δηλώσεών του.

Ο Γ. Μπουλούτ, μιλώντας σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης TRT, ανέφερε ότι «η ΕΝΙ προσπαθεί να μπει στην ΑΟΖ της Κύπρου με δύο ιταλικές φρεγάτες και για τρεις εβδομάδες το τουρκικό ναυτικό δεν το αφήνει να πάει».

«Βλέπετε το θράσος; Οι Ελληνοκύπριοι τούς δίνουν τον διαγωνισμό και οι ιταλικές φρεγάτες έρχονται και προσπαθούν να βάλουν το γεωτρύπανο μέσα στα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Εάν έχετε το θάρρος μπείτε. Το λέω καθαρά. Σε οποιοδήποτε πεδίο στο οποίο δεν δίνουμε άδεια, σε οποιαδήποτε προσπάθεια ή προβοκάτσια, προσωπικά ο αρχιστράτηγός μας (σ.σ.: ο πρόεδρος Ερντογάν) θα δώσει την εντολή για χτύπημα. Κανένας να μην έχει αμφιβολία γι’ αυτό», ανέφερε, όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.