APIVITA: Καινοτομία για βραβείο

APIVITA: Καινοτομία για βραβείο

Η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας της εταιρείας μιλάει στο FortuneGreece.com για τη διάκριση στο διαγωνισμό η «Ελλάδα Καινοτομεί».

Μια παγκοσμίως μοναδική, φυσική μέθοδος εκχύλισης της πρόπολης, φιλική προς το περιβάλλον, δίνει στο τελικό προϊόν αντηλιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Η μέθοδος αναπτύχθηκε στα εργαστήρια της APIVITA και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας είναι η κ. Παναγιώτα Δραγάνη, χημικός, επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης.

«Αναπτύξαμε κάτι πραγματικά καινοτόμο και υψηλής προστιθέμενης αξίας που σχεδιάστηκε και εφαρμόστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να συμβάλει στην αειφόρο ανάπτυξη της Ελλάδας», δηλώνει η κ. Δραγάνη στο FortuneGreece. «Πρόκειται για ένα οικολογικό προϊόν που προέρχεται από τον πλούτο της ελληνικής φύσης, η σωστή αξιοποίηση της οποίας θα μπορέσει να αποτελέσει κινητήριο μοχλό της ανάπτυξης της χώρας».

Με βάση την πρόπολη, η ομάδα της κ. Δραγάνη κατάφερε να δημιουργήσει μια σειρά αντηλιακών προϊόντων τα οποία, εκτός από την φωτοπροστατευτική τους δράση, επιπλέον συμβάλλουν στην αντιμετώπιση την επιβλαβούς επίδρασης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που είναι βασική αιτία εμφάνισης της πρόωρης γήρανσης.

«Είναι ένα προϊόν με θετική επίδραση στην κοινωνία», τονίζει, «διασφαλίζοντας την ευζωία των ανθρώπων αφού αποτελεί απάντηση σε ένα σοβαρό και παγκοσμίως αναγνωρισμένο κλινικό πρόβλημα όπως είναι η επιβλαβής επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας».

Η APIVITA, που ιδρύθηκε το 1979 από τους Νίκη και Νίκο Κουτσιανά, είναι η πρώτη εταιρεία φυσικών καλλυντικών στην Ελλάδα. Η πρόσφατη καινοτομία είναι το επιστέγασμα μιας προσπάθειας χρόνων που έχει τοποθετήσει την εταιρεία ανάμεσα στους πρωτοπόρους παγκοσμίως στην επεξεργασία και την αξιοποίηση της πρόπολης. Η αποδεδειγμένη αποδοχή των προϊόντων της στις αγορές του εξωτερικού αποτελεί μια ακτίνα φωτός στη προσπάθεια όλων των φορέων της χώρας για εξωστρέφεια.

Η συγκεκριμένη μέθοδος τής χάρισε το Β’ Βραβείο Καινοτομίας στον φετινό διαγωνισμό «Η Ελλάδα Καινοτομεί», που συνδιοργανώνουν ο ΣΕΒ και η Eurobank. «Πιστεύαμε από την αρχή ότι η πρόταση που καταθέσαμε κάλυπτε πλήρως όλα τα ζητούμενα για τη συμμετοχή στο συγκεκριμένο διαγωνισμό» λέει η κ. Δραγάνη σχολιάζοντας τη διάκριση της ομάδας της. «Το βραβείο αυτό μας έδωσε μεγάλη χαρά και παράλληλα ευθύνη για να γίνουμε καλύτεροι».

Διαβάστε ακόμη: Η «Ελλάδα Καινοτομεί» και βραβεύει τους καλύτερους

Και ποια θα είναι τώρα τα επόμενα βήματα; «Η ομάδα του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης θα συνεχίσει να μελετά και να αξιοποιεί τον μεγάλο πλούτο της ελληνικής φύσης με ειλικρίνεια και ευαισθησία, με πρωταρχικό σκοπό την διαφύλαξη αλλά και ανάδειξη της μοναδικής ελληνικής χλωρίδας. Υπηρετούμε τη μεγάλη ευθύνη που έχει αναλάβει η APIVITA, να δημιουργεί μέσω των προϊόντων και των υπηρεσιών της, αξία στην κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία».

Δείτε φωτογραφίες από τον φετινό διαγωνισμό

1/8
Ο CEO της Eurobank Χρήστος Μεγάλου.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος.