Από αύριο η πρώτη πληρωμή στο πλαίσιο αρωγής προς τους πυρόπληκτους

Από αύριο η πρώτη πληρωμή στο πλαίσιο αρωγής προς τους πυρόπληκτους
Φλόγες σε μπαλκόνι σπιτιού από την πυρκαγιά στην Κερατέα, τη Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021. Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά στην Κερατέα, ενώ έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή, άλλα μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ακριβής εικόνα, καθώς είναι σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς. Έχει ήδη δοθεί εντολή μέσω του 112 για την εκκένωση τριών οικισμών (Μαρκάτι, Συντερίνα, Άγιος Κωνσταντίνος) για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι προς την Ανάβυσσο. Από την Τροχαία διακόπηκε η κυκλοφορία στους δρόμους της περιοχής και συγκεκριμένα στην παλαιά λεωφόρο Λαυρίου- Κερατέας, στην Λαυρίου - Καμάριζας στην περιοχή εργατικών κατοικιών προς οικισμό Άγιο Κωνσταντίνο, Λαυρίου - Καμάριζας, από οικισμό Συντερίνας προς 'Άγιο Κωνσταντίνο και Λ. Λαυρίου και παλαιάς Λ. Λαυρίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άνοιξε από χθες η ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα για την πρώτη αρωγή προς τους πληγέντες των μεγάλων πυρκαγιών arogi.gov.gr και η πρώτη πληρωμή δρομολογείται για αύριο Παρασκευή.

Η πλατφόρμα από την πρώτη στιγμή δέχεται τις δηλώσεις των δικαιούχων σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις, ανέφερε σε δήλωσή του ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος.

Όπως επισήμανε ο κ.Τριαντόπουλος, μέχρι σήμερα απόγευμα της Πέμπτης, έχουν ήδη υποβληθεί 550 αιτήσεις που αφορούν όλες τις κατηγορίες της πρώτης αρωγής και αντιστοιχούν σε άμεση οικονομική ενίσχυση κοντά στα 3 εκατ. ευρώ.

¨Η ροή συνεχίζεται, με την πρώτη πληρωμή να δρομολογείται για την Παρασκευή. Η Κυβέρνηση, με συνέπεια και ευθύνη, συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την υλοποίηση των μέτρων στήριξης των πληγέντων και τη διαδικασία αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές” κατέληξε ο κ.Τριαντόπουλος.