Από ΕΛΠΕ… HELLENiQ ENERGY. Αυτή είναι η νέα εταιρική ταυτότητα των Ελληνικών Πετρελαίων

Από ΕΛΠΕ… HELLENiQ ENERGY. Αυτή είναι η νέα εταιρική ταυτότητα των Ελληνικών Πετρελαίων
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

Εγκρίθηκε παμψηφεί από τη γενική συνέλευση των μετόχων των Ελληνικών Πετρελαίων, που συνεδρίασε σήμερα, η αλλαγή της εταιρικής ταυτότητας σε HELLENiQ ENERGY.

“Το νέο όνομα σηματοδοτεί την αλλαγή της στρατηγικής και αγκαλιάζει όλες μας τις δραστηριότητες. Η κατεύθυνση στην οποία πηγαίνουμε απέχει 20-30 χρόνια από σήμερα. Κατά τη μεταβατική περίοδο θα πρέπει να έχουμε ασφαλή πρόσβαση στα πετρελαιοειδή με όσο το δυνατόν χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η αλλαγή δεν είναι απλή, θα χρειαστεί να λάβουμε γενναίες αποφάσεις”, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ανδρέας Σιάμισιης απευθυνόμενος στους μετόχους.

Ο κ. Σιάμισιης έκανε αναλυτική αναφορά στη συνεισφορά του ομίλου στην οικονομία, λέγοντας ότι αντιπροσωπεύει το 1% του ΑΕΠ, το 12% των εξαγωγών και το 5% των φορολογικών εσόδων ενώ ένας στους 135 εργαζόμενους στη χώρα έχει άμεσα ή έμμεσα σχέση με τα ΕΛΠΕ.

Αναφέρθηκε επίσης στις έρευνες για υδρογονάνθρακες εκφράζοντας την ελπίδα, “τους επόμενους 12 μήνες να έχουμε έναν δεύτερο κύκλο ερευνών στα θαλάσσια μπλοκ που έχουμε και να δούμε αν υπάρχει ουσιαστική δυνατότητα εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων στην Ελλάδα ή όχι”. Παρουσίασε δε τις προκλήσεις που γεννά η πράσινη μετάβαση τονίζοντας ότι όποιος αγνοήσει τις αλλαγές, σε κάποια χρόνια θα βρεθεί εκτός αγοράς.

“Έχουμε πίσω μας 64 χρόνια υποδειγματικής πορείας. Η νέα ταυτότητα γεφυρώνει το χθες με το αύριο της ενέργειας”, τόνισε ο πρόεδρος της εταιρείας Γιάννης Παπαθανασίου. Σημείωσε ακόμη οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις καλούνται να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη στήριξη των νοικοκυριών, ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων και την διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων καθώς η κρίση και η προσπάθεια της ΕΕ να εξασφαλίσει αυτονομία και απεξάρτηση από τις παραδοσιακές πηφγές ενέργειας, δημιουργούν νέα δεδομένα”.

Στη γενική συνέλευση μετείχαν εκπρόσωποι του 84,92 % του μετοχικού κεφαλαίου της HELLENiQ ENERGY.