Από καρκίνο πάσχει ο CEO της Marriott

Από καρκίνο πάσχει ο CEO της Marriott
Marriott Chief Executive Arne Sorenson speaks during an interview with Reuters in a hotel in Berlin, March 3, 2015. Hotels group Marriott plans to double the number of hotels it has in Europe by 2020, with growth led by its new Moxy brand aimed at travellers on a budget. REUTERS/Fabrizio Bensch (GERMANY - Tags: BUSINESS TRAVEL) - RTR4RY1F
Ανησυχία, την στιγμή που η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αλυσίδα του κόσμου βρίσκεται εν μέσω τεράστιας επέκτασης σε νέες αγορές.

Mε καρκίνο του παγκρέατος διαγνώστηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Marriott International Arne Sorenson, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή.

Ο Sorenson, 60 ετών, διαγνώστηκε την Τετάρτη με την ασθένεια να βρίσκεται στο δεύτερο στάδιο, στο νοσοκομείο Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη. Το Marriott (MAR) δήλωσε ότι θα παραμείνει στο ρόλο του ενώ θα υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία.

«Ο καρκίνος ανακαλύφθηκε νωρίς, δεν φαίνεται να έχει εξαπλωθεί και η ιατρική ομάδα – και εγώ – είμαστε σίγουροι ότι ρεαλιστικά, μπορούμε να επιδιώξουμε πλήρη θεραπεία», δήλωσε ο Sorenson στους υπαλλήλους της μεγαλύτερης ξενοδοχειακής αλυσίδας στον κόσμο.

«Επιτρέψτε μου ένα αίτημα, κοιτάξτε μαζί μου μπροστά, έχουμε κάνει σπουδαία δουλειά στο Marriott, είμαι τόσο ενθουσιασμένος από αυτά που μπορούμε να επιτύχουμε μαζί όσο ποτέ άλλοτε”, είπε ο Sorenson. Οι γιατροί του αναμένουν να προχωρήσει σε χειρουργική επέμβαση μέχρι το τέλος του έτους.

Οι εταιρείες υποχρεούνται να δημοσιοποιούν τυχόν ζητήματα που επηρεάζουν την ηγεσία που θα μπορούσαν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην επιχείρηση ή τις μετοχές. Η μετοχή της Marriott υποχώρησε κατά 1% σε προ-χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς η 92χρονη εταιρεία αναπτύσσεται στην Ασία, αποκτώντας δύο νέα ξενοδοχεία εβδομαδιαίως στην περιοχή, έχοντας ως στόχο να προσθέσει 300 ακίνητα στο ασιατικό χαρτοφυλάκιό της μέχρι το τέλος του 2020.

Πρόσφατα ανακοίνωσε επίσης μια νέα υπηρεσία κοινής χρήσης κατοικίας προκειμένου να ανταγωνιστεί το Airbnb.