Από την Ελλάδα στο Λονδίνο, με έναν mobile οδηγό μόδας

Από την Ελλάδα στο Λονδίνο, με έναν mobile οδηγό μόδας

Η Δανάη Βαράγκη ιδρύτρια του DV Closet μιλά για το επιτυχημένο πρωτοποριακό της project.

Από τα 18 της η Δανάη Βαράγκη ζει στο Λονδίνο. Από τότε πέρασε παράλληλα με τις σπουδές της στα ΜΜΕ και Πολιτικές Επιστήμες πολύ χρόνο σε μεγάλες εταιρείες μόδας κι επικοινωνίας. Έως ότου αποφάσισε να συνδυάσει τη μόδα με την τεχνολογία, και το αποτέλεσμα αυτής της ιδέας ήταν η δημιουργία του DV Closet.

Πες μας λίγα λόγια για το πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τον συγκεκριμένο χώρο;

Από πολλή μικρή ηλικία οι γονείς μου μου είχαν πει ότι πρέπει να ακολουθώ τα όνειρα μου και ότι με κάνει ευτυχισμένη. Στην ηλικία των 18 μετακόμισα στο Λονδίνο με σκοπό να σπουδάσω ΜΜΕ και Πολιτισμικές Επιστήμες. Το ενδιαφέρον μου για την τεχνολογία και την μόδα ξεκίνησε στα φοιτητικά μου χρόνια. Σε όλη την διάρκεια των σπουδών μου, δούλευα σε διάφορες εταιρείες από τον ευρύτερο χώρο της μόδας και της επικοινωνίας (Abercrombie & Fitch, London Ethnic, Synergy Events, Vogue International). Αυτό με βοήθησε να εξασκήσω το πάθος και την αγάπη μου για τον χώρο. Ταυτόχρονα, στο πανεπιστήμιο πήρα μαθήματα όπως web design και blogging.

Πως γεννήθηκε η ιδέα για το DV Closet;

Με το που τελείωσα το πτυχίο μου, με την βοήθεια καλών φίλων ξεκίνησα να σκέφτομαι πως θα μπορούσα να συνδυάσω την μόδα με την τεχνολογία. Αυτό οδήγησε στην δημιουργία μιας ομάδας αποτελούμενης από ανθρώπους με διαφορετικές αφετηρίες. Ο Αλέξανδρος Αλεξανδρόπουλος από τον νομικό κλάδο, ο Νίκος Κόκκινος από τον χώρο του μάρκετινγκ και εγώ. Όλοι μαζί, με πολλή όρεξη και θετική ενέργεια. Κάπως έτσι η ιδέα του DV Closet δημιουργήθηκε πάνω από μια κούπα ζεστό καφέ, ένα βροχερό απόγευμα του Νοεμβρίου στο Λονδίνο. Ο στόχος πίσω από την ιδέα ήταν ένας: η προσφορά επαγγελματικών στιλιστικών συμβουλών και υπηρεσιών μόδας σε όλους.

Η ομάδα μας έψαχνε να βρει ένα τεχνολογικό μέσο το οποίο θα έφερνε κοντά τους επαγγελματίες της μόδας και όλους τους φαν και τους χρήστες. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα της εφαρμογής για κινητό τηλέφωνο (native iOS application). Σιγά σιγά, η ιδέα του DV Closet ξεκίνησε να μοιάζει υλοποιήσιμη.

Πως συγκεντρώθηκαν οι πόροι για την χρηματοδότηση της ιδέας;

Ύστερα από μελέτη, έρευνα και συζητήσεις, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε κάτι πρωτοποριακό για την χρηματοδότηση του project. Αποφασίσαμε να τεστάρουμε το προϊόν, πριν την δημιουργία του, στην πλατφόρμα του Kickstarter. Το Kickstarter είναι μια πλατφόρμα χρηματοδότησης όπου ο οποιοσδήποτε μπορεί να χρηματοδοτήσει μια ιδέα που τον ενδιαφέρει, χωρίς να αποκτά έλεγχο στην ιδέα/ εταιρία. Είναι αυτό που στα αγγλικά ονομάζεται “Rewards Crowdfunding”. Το project μας ανέβηκε στην συγκεκριμένη πλατφόρμα για 30 μέρες με στόχο να συγκεντρώσουμε 11.000 λίρες. Σημειωτέον πως αν έχεις συγκεντρώσει 10.999 λίρες και παρέλθει η διορία, χάνεται όλο το ποσό και δεν λαμβάνεις τίποτα. Έτσι λοιπόν 30 μέρες που μας φάνηκαν αιωνιότητα ξεκίνησαν να τρέχουν.
Την 28η ήμερα, λάβαμε ένα email το οποίο έλεγε πως ξεπεράσαμε τον στόχο των 11.000 λιρών. Τα πάντα γύρω μας σταμάτησαν για λίγο. Ανέβηκαν οι σφυγμοί. Ξαφνικά το DV Closet, το όνειρο που γεννήθηκε πάνω από μια κούπα καφέ, έκανε ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία του. Έγινε πλέον υλοποιήσιμο.

Πως προχωρήσατε από τότε μέχρι σήμερα;

Όλα έγιναν με πολύ καλό προγραμματισμό, συζήτηση, μεράκι και καλή επικοινωνία με την ομάδα μας. Η εταιρία μας οργανώθηκε, ενεργοποιήθηκε και ξεκίνησε να δουλεύει. Ξεκίνησε άμεσα η ανάπτυξη της εφαρμογής και της ιστοσελίδας, στήσαμε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αξιοποιήσαμε το πανέμορφο Ελληνικό καλοκαίρι και τα Ελληνικά τοπία και κάναμε μια πολύ ωραία καμπάνια για διαφημιστικό υλικό. Ξεκινήσαμε την διαδικασία δημιουργίας ενός δικτύου επαγγελματιών από τον χώρο της μόδας και ξεχωρίσαμε τους πρώτους 7. Χτίζουμε επαφές στην Λονδρέζικη σκηνή και διαφημίσαμε προσωπικά το DV Closet στο London Fashion Week και το London Fashion Weekend. Σήμερα η ιστοσελίδα μας (www.dvcloset.com) είναι live και προσβάσιμη στο κοινό, με πολλά άρθρα και θέματα από τον χώρο της μόδας. Πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και η εφαρμογή για όλες τις iOS συσκευές.

Τα επόμενα σας βήματα;

Ετοιμάζουμε πολλά όμορφα πράγματα για να υποστηρίξουμε την καινοτόμα ιδέα μας. Δεν μπορώ να σας αποκαλύψω πολλά, αλλά μπορείτε να ενημερωθείτε στην ιστοσελίδα μας η στις σελίδες μας στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat).

Υπάρχει κάποιο μυστικό επιτυχίας;

Κάποτε μου είχαν πει πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Μου πήρε καιρό να καταλάβω πως αυτό είναι αληθινό αρκεί να πιστέψεις στον εαυτό σου, να δουλέψεις σκληρά, και να βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι γύρω σου να σε στηρίξουν. Χωρίς όλα αυτά τα στοιχεία, το DV Closet δεν θα γινόταν πραγματικότητα.

Πλέον εισάγουμε μια νέα εποχή, ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στον χώρο της μόδας. Παρέχουμε σε όλους μια εμπειρία με απλό και εύκολο τρόπο, με την βοήθεια της τεχνολογίας, μέσω του κινητού τηλεφώνου.