Από την Εύβοια…ιδιοκτήτρια κλαμπ στο Λας Βέγκας

Από την Εύβοια…ιδιοκτήτρια κλαμπ στο Λας Βέγκας

Η πρώτη επιχειρηματίας ιδιοκτήτρια κλαμπ στη "Μέκκα" του τζόγου είναι η Ελληνίδα Κίκη Δόλας.  

Ο κόσμος της νυχτερινής διασκέδασης,σε όποια χώρα και αν ερευνήσει κανείς, διαπιστώνει ότι είναι κατά κύριο λόγο ανδρική υπόθεση ειδικά όταν τίθεται το ερώτημα της επιχειρηματικής δραστηριοποίησης. Σε έναν αμιγώς ανδροκρατούμενο χώρο η είσοδος μιας γυναίκας επιχειρηματία, φαντάζει όχι μόνο ακατόρθωτη, αλλά και επικίνδυνη. Δεν συνέβη όμως το ίδιο με την Ελληνοαμερικανίδα Κική Dolas, η οποία έγινε η πρώτη ιδιοκτήτρια κλαμπ στο Λας Βέγκας. Δουλεύοντας επί σειρά ετών σε γνωστή εταιρεία παρασκευής pizza παίρνει ξαφνικά την απόφαση να αλλάξει σελίδα και να «πειραματιστεί» με έναν χώρο άγνωστο μέχρι τότε για εκείνη.

Η Dolas, ανύπαντρη μητέρα πέντε εφήβων, βλέποντας το club Pulse, το οποίο εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου έχει μετατραπεί στο πιο must μέρος της πόλης για ντόπιους και τουρίστες,  ένιωσε ότι δεν έπρεπε να αφήσει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία. Έχοντας αρκετούς ενδοιασμούς προέβη στην αγορά του ακινήτου και όπως ήταν φυσικό, ούσα η πρώτη γυναίκα – ιδιοκτήτης κλαμπ στο κέντρο του Λας Βέγκας, προκάλεσε αναστάτωση στη νυχτερινή ζωή της πόλης. Δεν άργησε όμως να προσαρμοστεί σε μια κοινωνία που είναι ανοιχτή σε αλλαγές.

Διαβάστε επίσης: H Ελληνίδα «βασίλισσα» του οίνου

Η Δόλας σε δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς στον Τύπο αναφέρει πως δεν δυσκολεύτηκε να εγκλιματιστεί και πως η οικογένειά της στηρίζει τις επαγγελματικές της επιλογές. «Στην αρχή οι άνθρωποι ήθελαν να μάθουν ποια είμαι, τώρα όμως που αρχίσαμε να γνωριζόμαστε τα πάμε πολύ καλά. Πηγαίνω στα κλαμπ τους και έρχονται στο δικό μου, είμαστε καλοί γείτονες».

Το κλαμπ επιλέγουν για τη νυχτερινή τους διασκέδαση τόσο οι κάτοικοι τους Las Vegas όσο και οι τουρίστες που θέλουν να πιουν το ποτό τους σε ένα από τα hot spots της περιοχής.  Στην ιστοσελίδα του κλαμπ αναφέρεται ότι όπως αλλάζει η ημέρα και μετατρέπεται σε νύχτα, έτσι αλλάζει και το Pulse, το νυχτερινό μαγαζί που «μετράει» τους σφυγμούς (pulses) στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Κατά τη διάρκεια του happy hour μπορεί κανείς να απολαύσει το ποτό του σε χαμηλή τιμή και να παρακολουθήσει σημαντικά αθλητικά γεγονότα στις μεγάλες τηλεοράσεις που είναι τοποθετημένες στον εσωτερικό χώρο του κλαμπ, ενώ τις απογευματινές ώρες  υπάρχουν κωμικοί που διασκεδάζουν με live show τους θαμώνες. Όσο για αυτούς που ανήκουν στην κατηγορία του «Party animal» το Pulse υπόσχεται πως με τις καλύτερες τιμές στην πόλη και τους καλύτερους DJ’s είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις κάθε ηλικίας.

Evangeline Gouletas: Ένας σύγχρονος θρύλος του real estate

Η Ελληνοαμερικανίδα επιχειρηματίας, από την Εύβοια, δεν είναι η μόνη Ελληνίδα στο LasVegas. Τα τελευταία χρόνια η πόλη  έχει δει τον ελληνικό πληθυσμό να αυξάνεται σημαντικά, ο οποίος παραμένει, ωστόσο, μια κλειστή κοινότητα. «Είχαμε μια μικρή εκκλησία, αλλά τώρα φτιάξαμε μια μεγαλύτερη που μπορεί να φιλοξενήσει πολύ περισσότερους ανθρώπους. Είμαστε περίπου 2.000 ελληνικές οικογένειες εδώ, οι οποίες ασχολούνται με διάφορες επιχειρήσεις, από γιατρούς και διευθυντές καζίνο, ως ιδιοκτήτες Strip-club και επιστήμονες».

* H φωτό από greekreporter