Αποχωρεί από το Λονδίνο η Goldman Sachs;

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το αινιγματικό tweet του CEO του τραπεζικού «γίγαντα» που δείχνει στροφή προς τη Φρανκφούρτη.

Στοιχεία για τις επόμενες κινήσεις της Goldman Sachs στη μετα-Brexit εποχή άφησε με ένα μήνυμά του στο Twitter ο επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

«Μόλις έφυγα από τη Φρανκφούρτη. Πολύ καλές συναντήσεις, καταπληκτικός καιρός, πραγματικά το απόλαυσα. Ωραία, γιατί θα περνάω περισσότερο χρόνο εκεί #Brexit», αναφέρει το tweet του Λόιντ Μπλανκφέιν.

Ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών τραπεζών που ανησυχούν για την πιθανή εμπορική συμφωνία που θα συνάψει λόγω Brexit η Μεγάλη Βρετανία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ενδεχόμενο να μην μπορούν να προσφέρουν διασυνοριακές υπηρεσίες, η εταιρεία εξερευνά ενεργά εδώ και μήνες την πιθανότητα μεταφοράς των γραφείων της σε άλλη ευρωπαϊκή πόλη.

Ήδη στις αρχές του μήνα, η Goldman Sachs, η οποία απασχολεί 6.000 υπαλλήλους στην έδρα της στο Λονδίνο, έκανε γνωστό ότι νοίκιασε γραφεία χωρητικότητας 1.000 ατόμων στη γερμανική πόλη, όπου ήδη απασχολεί προσωπικό 200 ατόμων.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο επικεφαλής του «γίγαντα» της Wall Street στη Γερμανία, Βόλφγκανγκ Φινκ, ανέφερε πως η τράπεζα μπορεί να τριπλασιάσει ή και να τετραπλασιάσει τον αριθμό του προσωπικού που διαθέτει στη χώρα, ενώ ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο μεταφοράς κάποιων υπηρεσιών του χρηματοπιστωτικού ομίλου στο Παρίσι.

Η πόλη της Φρανκφούρτης, όπου βρίσκεται και η έδρα της ΕΚΤ, αποτελεί τη μεγαλύτερη ευνοημένη από το διαφαινόμενο «διαζύγιο» του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ, αφού εκτός από τη Goldman Sachs, και οι Standard Chartered, Citigroup και Morgan Stanley έχουν γνωστοποιήσει σχέδια μεταφοράς των υπηρεσιών τους στη γερμανική πόλη.