Αποχωρεί η CEO της Victoria’s Secret- Τι σημαίνει αυτό για την εταιρεία;

Αποχωρεί η CEO της Victoria’s Secret- Τι σημαίνει αυτό για την εταιρεία;

Το σόου της εταιρείας εσωρούχων παρακολουθούν 800 εκατ. θεατές σε 190 χώρες, αλλά χωρίς αυτή η επιτυχία να αντικατοπτρίζεται σε πωλήσεις.

Μια εβδομάδα μετά την ετήσια επίδειξη μόδας της εταιρείας, η CEO της Victoria’s Secret, Jan Singer, παραιτήθηκε από το ρόλο της στην κορυφαία εταιρεία εσωρούχων. Τα νέα αυτά έρχονται αφότου ο CMO της L Brands, της μητρικής εταιρείας της Victoria’s Secret, Ed Razek, δέχτηκε δριμεία κριτική για το ότι ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία δεν είχε «κανένα ενδιαφέρον» να εισάγει στην πασαρέλα του μοντέλα plus-size ή τρανς.

Η αποτυχία της εταιρείας να συνδεθεί και να ικανοποιήσει τους 800 εκατ. θεατές του σόου στις 190 χώρες που παρακολουθούν το σόου αντικατοπτρίζεται και στη μείωση των πωλήσεων της Victoria’s Secret. Τα τελευταία δύο χρόνια, οι τριμηνιαίες πωλήσεις σε καταστήματα αυξήθηκαν μόνο μία φορά, σύμφωνα με The Wall Street Journal.

Η Singer, η οποία βρίσκεται στην εταιρεία για τουλάχιστον δύο χρόνια, προσχώρησε από την Spanx, όπου είχε τη θέση του CEO για δύο χρόνια. Πριν από αυτό, πέρασε πάνω από μια δεκαετία στη θέση του στελέχους στην Nike. Αν και η Singer αρνήθηκε να σχολιάσει, η αποχώρησή της θα μπορούσε να σημαίνει ότι η L Brands δεν επιθυμεί να εξελιχθεί από το παλιομοδίτικο μήνυμα με το οποίο είναι συνδεδεμένη, παρά τις συμβουλές από τα στελέχη που προσέλαβε προκειμένου να εξελίξουν την εταιρεία.

Η απολογία του Razek- που μεταξύ άλλων ανέφερε ότι θα «προσλάμβανε οπωσδήποτε ένα τρανς μοντέλο»- είναι μια ακόμα ένδειξη του πόσο εκτός πραγματικότητας είναι η Victoria’s Secret. Η διστακτικότητά της να αλλάξει το σόου της, παρά τον ανταγωνισμό από εταιρείες όπως η Savage x Fenty και Aerie, που ακολουθούν μια διαφορετική προσέγγιση, είναι εκεί που βρίσκεται το πραγματικό της πρόβλημα.

Μπορεί επομένως η αποχώρηση της Singer να λειτουργήσει ως μια αφύπνιση για την εταιρεία; Ας ελπίσουμε ότι η Victoria’s Secret θα συγκαλέσει ένα επείγον meeting πριν την διοργάνωση του επόμενου σόου της.