Αποφυλακίζεται με όρους η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλα Κουράκου

Αποφυλακίζεται με όρους η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλα Κουράκου
Ο Γιάννος Παπαντωνίου (ΠΙΣΩ-Α) και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου (Κ) εξέρχονται από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων με χειροπέδες όπου οδηγούνται στην φυλακή μετά την πολύωρη απολογία τους ενώπιον των Ανακριτών Διαφθοράς για την υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων πληρωμών που φέρεται να έλαβε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018. Οι δύο σύζυγοι μετά από πολύωρη διαδικασία κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέως και των ανακριτών, για την κατηγορία της νομιμοποίηση παράνομων εσόδων ύψους 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που φέρεται να έλαβε ο κ. Παπαντωνίου ως δώρο κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του το 2003. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ποιοι περιοριστικοί όροι της επιβλήθηκαν.

Αποφυλακίζεται η σύζυγος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλα Κουράκου, περίπου πέντε μήνες μετά την προφυλάκισή της για την υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης της κατηγορούμενης ανάβοντας το πράσινο φως να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Στη σύζυγο του Γιάννου Παπαντωνίου, ο οποίος επίσης έχει κριθεί προφυλακιστέος για την ίδια υπόθεση, επιβλήθηκε εγγύηση 150.000 ευρώ, που πρέπει να καταβληθεί έως τις 20 Απριλίου 2019 αλλά και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης τρεις φορές τον μήνα στο ΑΤ της περιοχής της.

Ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε πως η ανακρίτρια συνεκτίμησε «το γεγονός ότι η κυρία Κουράκου συναίνεσε στην άρση του τραπεζικού της απορρήτου σε όλο τον πλανήτη και έδωσε πληρεξουσιότητα για να ελεγχθούν οι καταθέσεις της σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου. Με τον τρόπο αυτό βοηθά να απαντηθούν τα αιτήματα της δικαστικής συνδρομής, που έχει ήδη αποστείλει η ανακρίτρια».