Αποκάλυψη Ντόρας Μπακογιάννη: Το 2015 ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πρότεινε έναν μεγάλο συνασπισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Αποκάλυψη Ντόρας Μπακογιάννη: Το 2015 ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πρότεινε έναν μεγάλο συνασπισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
Ï ðñùèõðïõñãüò ÁëÝîçò Ôóßðñáò (Á) óõíïìéëåß ìå ôïí ðñüåäñï ôçò ÍÝáò Äçìïêñáôßáò ÅõÜããåëï ÌåßìáñÜêç (Ä) óôçí óõæÞôçóç ôïõ íïìïó÷åäßïõ ìå ôá ðñïáðáéôïýìåíá ìÝôñá ôçò Óõìöùíßáò ôçò Óõíüäïõ ÊïñõöÞò ôçò ÅÅ, ôùí Âñõîåëëþí, ÔåôÜñôç 15 Éïõëßïõ 2015. '¢ñ÷éóå óôçí ÏëïìÝëåéá ôçò ÂïõëÞò ç óõæÞôçóç ôïõ íïìïó÷åäßïõ ìå ôá ðñïáðáéôïýìåíá ìÝôñá ôçò Óõìöùíßáò ôçò Óõíüäïõ ÊïñõöÞò ôçò ÅÅ, ôùí Âñõîåëëþí. ¼ðùò áðïöáóßóôçêå óôç ÄéÜóêåøç ôùí ðñïÝäñùí, ìÝ÷ñé ôéò 12 ôá ìåóÜíõ÷ôá èá Ý÷åé ïëïêëçñùèåß ç óõæÞôçóç êáé øÞöéóç ôïõ íïìïó÷åäßïõ. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÂËÁ×ÏÓ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι σήμερα αυτό το ενδεχόμενο δεν υφίσταται.

Στην αποκάλυψη ότι το 2015, πριν από τις εκλογές και μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, υπήρξε πρόταση της ΝΔ, δια του τότε προέδρου της Βαγγέλη Μειμαράκη στον Αλέξη Τσίπρα για να βγάλουν μαζί τη χώρα από την κρίση μέσω ενός μεγάλο κυβερνητικού συνασπισμού μεταξύ των δύο κομμάτων, προχώρησε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη μιλώντας στο Action, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όταν το 2015 ήρθε η μεγάλη κρίση και αρχηγός του κόμματος ήταν ο κ. Μεϊμαράκης το σύνολο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος πήρε την απόφαση να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο, για το οποίο εμείς ήμαστε απολύτως σίγουροι ότι ήταν αχρείαστο, διότι ξεκίνησε μετά την Βαρουφακειάδα. Τότε ο κ. Μεϊμαράκης είχε πει στον κ. Τσίπρα ξεκάθαρα ότι στηρίζουμε και αν θέλετε να περπατήσουμε μαζί, να βγάλουμε την Ελλάδα από αυτή την κρίση, θα το κάνουμε».

Όπως είπε η βουλευτής της ΝΔ, η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στην πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήταν «πρώτον, να τον κοροϊδέψει και να κάνει εκλογές, γιατί του είχε πει ότι δεν θα κάνει εκλογές και δεύτερον, να διαλέξει ως αξιόπιστο συνεταίρο του τους ΑΝΕΛ. Και τελείωσε το θέμα του μεγάλου συνασπισμού».

«Σήμερα τέτοια συζήτηση για μεγάλο συνασπισμό δεν υπάρχει. Ναι, τότε θα μπορούσε να προχωρήσει ένα τέτοιο σενάριο. Εγώ από την αρχή πίστευα ότι αυτό έπρεπε να γίνει και γι’ αυτό ψήφισα το πρώτο μνημόνιο και γι’ αυτό διεγράφην από το κόμμα μου. Έλεγα κανένας μόνος του δεν μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, το έλεγα, το φώναζα και τελικά το πλήρωσα», είπε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη.