Αποκλεισμένη από τον κόσμο η Κίνα λόγω κοροναϊού- Αναστέλλονται οι ταξιδιωτικές εκδρομές

Αποκλεισμένη από τον κόσμο η Κίνα λόγω κοροναϊού- Αναστέλλονται οι ταξιδιωτικές εκδρομές
epa08153863 Staff from budget carrier Scoot wear protective masks at the Changi Airport in Singapore, 23 January 2020. Budget carrier Scoot has cancelled its daily flight to Wuhan, China after the city was locked down by Chinese authorities following the coronavirus outbreak. As of 23 January, there have been nearly 600 cases and a total of 17 reported deaths in China. Passengers arriving from China in Singapore are subject to temperature screening and will isolate pneumonia patients who have a history of recent travel to China. EPA/WALLACE WOON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από την προσεχή Δευτέρα, τα κινεζικά ταξιδιωτικά πρακτορεία δεν θα μπορούν να κάνουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία ούτε να πουλάνε οργανωμένα ομαδικά ταξίδια.

Για 1.372 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού σε ολόκληρη τη χώρα μιλά επισήμως η Κίνα, με τον αριθμό των νεκρών να παραμένει στους 41 (στις 12.00 ώρα Ελλάδας) σήμερα, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, που μεταδίδει πως 39 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο.

Αισιόδοξος ότι η χώρα του μπορεί «να κερδίσει τη μάχη» εναντίον του νέου κοροναϊού εμφανίστηκε σήμερα ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, μετά τη σύσκεψη της μόνιμης επιτροπής του πολιτικού γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος, ένα όργανο που απαριθμεί επτά μέλη και κυβερνά τη χώρα. Λίγο νωρίτερα, ο ίδιος είχε παραδεχθεί ότι η επιδημία «επιταχύνεται» και η Κίνα βρίσκεται σε «δύσκολη κατάσταση».

Στο μεταξύ, η Ρωσία βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με την Κίνα σχετικά με το ενδεχόμενο να απομακρυνθούν Ρώσοι υπήκοοι από την κινεζική πόλη Ουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας του νέου ιού, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τη ρωσική πρεσβεία. Κανένας Ρώσος δεν έχει προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό, αναφέρει το RIA, επικαλούμενο τον υπεύθυνο Τύπου της πρεσβείας στην Κίνα.

Αναστολή εκδρομών

Στο μεταξύ, η Κίνα αναστέλλει όλες τις οργανωμένες εκδρομές, στο εσωτερικό και σε άλλες χώρες, από τις 27 Ιανουαρίου, μετέδωσε σήμερα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, καθώς η χώρα προσπαθεί να αποτρέψει την εξάπλωση του νέου κοροναϊού. Αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα, τα κινεζικά ταξιδιωτικά πρακτορεία δεν θα μπορούν να κάνουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία, ούτε να πωλούν οργανωμένα ομαδικά ταξίδια, διευκρινίζει το CCTV.

Πολλά κρούσματα που καταγράφηκαν στην Ασία και τον Ειρηνικό, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ αποδίδονται τις τελευταίες ημέρες σε πρόσωπα που ταξίδεψαν από την Κίνα.

Το Κρατικό Συμβούλιο Ενημέρωσης της Κίνας θα παραχωρήσει αύριο, Κυριακή, συνέντευξη τύπου για την επιδημία του κοροναϊού.