«Ας αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες από την Ευρώπη»!

«Ας αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες από την Ευρώπη»!

Τι δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο υφυπουργός αθλητισμού (που διέκοψε το πρωτάθλημα της Superleague) μίλησε το πρωί της Πέμπτης (26/2) στον ΑΝΤ1 και τόνισε πως θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του με σκοπό να φτιαχτεί η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μάλιστα δεν δίστασε να πει πως αν δεν συμμορφωθούν οι ομάδες με τους νόμους, τότε είναι πιθανό να μείνουμε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων!

«Δεν υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο, η νομοθετική δυνατότητα, να κάνουμε τίποτε άλλο από αυτό που κάναμε. Αυτό που κάναμε ήταν το μέγιστο, για να αντιληφθείτε τι σαθρό νομικό σύστημα είναι αυτό που διέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν δίνει καμία δυνατότητα στην κυβέρνηση να παρέμβει. Η κυβέρνηση αν δεν νομοθετήσει δεν μπορεί να βοηθήσει», είπε ο κ. Κοντονής και συνέχισε:

«Δεν θα ολιγωρήσουμε ούτε στιγμή, ούτε θα δεχθούμε απειλές και εκβιασμούς του τύπου, αν επέμβετε θα απαγορευθούν οι ελληνικές ομάδες να παίζουν στο εξωτερικό. Να απαγορευθούν, δεν μας ενδιαφέρει».

Για την κατάσταση που επικρατεί, είπε: «Το κλίμα είναι πάρα πολύ κακό και πυροδοτείται δυστυχώς και από ενέργειες εκτός αγωνιστικών χώρων. Αυτό που είδαμε προχθές, να συμπλέκονται παράγοντες του ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του οργάνου που διοργανώνει το ποδόσφαιρο. Αν οπαδοί βλέπουν αυτή την εικόνα, μπορεί ο καθένας να φανταστεί τι βάζουν στο μυαλό τους».

Πηγή: sport24.gr