Απώλειες 8% στη μετοχή της Airbnb – Πώς το Πάσχα «χάλασε» τις προβλέψεις για τα έσοδα;

Απώλειες 8% στη μετοχή της Airbnb – Πώς το Πάσχα «χάλασε» τις προβλέψεις για τα έσοδα;
Illustrative image of AIRBNB, with a keyring in the foreground. Excideuil. Dordogne. France. December 11, 2020. Photograph by Romain Longieras / Hans Lucas. Image d illustration de AIRBNB, avec un trousseau de clef au premier plan. Excideuil. Dordogne. France. 11 decembre 2020. Photographie de Romain Longieras / Hans Lucas. (Photo by Romain Longieras / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Photo: AFP
Μετά την πρόβλεψη της Airbnb ότι τα έσοδα του τρέχοντος τριμήνου θα είναι χαμηλότερα από τις υψηλές εκτιμήσεις της Wall Street.

Σε κλοιό πιέσεων βρέθηκε την Πέμπτη η μετοχή της Airbnb πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στο αμερικανικό χρηματιστηρίο, αφού οι αδύναμες προβλέψεις για το δεύτερο τρίμηνο υποδαύλισαν τους φόβους των επενδυτών σχετικά με την επιβράδυνση της ανάπτυξης της εταιρείας.

Οι διακοπές του Πάσχα που έλαβαν χώρα στο πρώτο τρίμηνο και όχι στο δεύτερο και οι επιπτώσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών ευθύνονται εν μέρει για την πρόβλεψη της Airbnb ότι τα έσοδα του τρέχοντος τριμήνου θα είναι χαμηλότερα από τις υψηλές εκτιμήσεις της Wall Street.

Προέβλεψε επίσης ότι ο ρυθμός αύξησης των κρατήσεων για διανυκτερεύσεις δωματίων θα είναι σχετικά σταθερός σε διαδοχική βάση, αλλά η μέση ημερήσια τιμή της εταιρείας αναμένεται να είναι ελαφρώς υψηλότερη σε ετήσια βάση.

Η συγκρατημένη ζήτηση για ταξίδια αναψυχής στις ΗΠΑ έχει επίσης προβληματίσει τους επενδυτές.

«Η Airbnb απέτυχε να δώσει μια νίκη/αύξηση στις νύχτες, η οποία πιστεύουμε ότι ήταν απαραίτητη για να αμβλύνει τις ανησυχίες σχετικά με την επιβράδυνση της ανάπτυξης και τον κίνδυνο μείωσης των εκτιμήσεων συναίνεσης για επιτάχυνση της ανάπτυξης το (δεύτερο εξάμηνο του 2024 και το 2025)», ανέφεραν οι αναλυτές της Jefferies.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της BTIG, η πρόβλεψη της Airbnb υπονοούσε κρατήσεις διανυκτερεύσεων περίπου 125 έως 127 εκατομμυρίων το δεύτερο τρίμηνο. Αυτό συγκρινόταν με τις εκτιμήσεις συναίνεσης για 129,2 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Η μετοχή της Airbnb έφτασε να χάνει έως και 8% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης της Wall Street την Πέμπτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: