Στην ανακρίτρια ο γνωστός δικηγόρος – Προχωρά σε ομολογία του ξυλοδαρμού

Στην ανακρίτρια ο γνωστός δικηγόρος – Προχωρά σε ομολογία του ξυλοδαρμού
Photo: AFP
Είναι αντιμέτωπος με την κακουργηματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απολογία του γνωστού δικηγόρουν ο οποίος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση την Κυριακή για ενδοοικογενειακή βία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, θα ομολογήσει ότι τη χτύπησε και θα ζητήσει συγνώμη.

Εχθές το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια επισκέφθηκε την 37χρονη στο σπίτι και της πήρε κατάθεση, όπου η γυναίκα φέρεται να περιέγραψε τον ξυλοδαρμό της από τον άντρα της.

Έχουν καταθέσει ως μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορουμένου, η πρώην σύζυγος, η μεγάλη κόρη του και ο κουμπάρος τους και δικηγόρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικής διάταξης του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, που αντικατέστησε το άρθρο 23 του Νόμου 3500/2006 «περί ενδοοικογενειακής βίας» και ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο μαζί με τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα.

Ο ποινικολόγος έσπευσε το βράδυ του Σαββάτου στα επείγοντα μαζί με τη σύζυγό του, που έφερε τραύματα οφειλόμενα – κατά δήλωσή της – σε «οικιακό ατύχημα» και συγκεκριμένα σε πτώση από σκάλα. Ωστόσο οι γιατροί που επιλήφθηκαν του περιστατικού, φαίνεται να διαπίστωσαν ότι τα τραύματα της γυναίκας δεν «συμφωνούσαν» με πτώση, αλλά υποδείκνυαν ανθρώπινη ενέργεια. Έτσι, αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία, σε εφαρμογή της προαναφερθείσας διάταξης του υπουργείου Δικαιοσύνης που ορίζει ότι είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν αμέσως στις αρχές περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας όσοι τα διαπιστώνουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους (παιδαγωγοί, ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί, γιατροί κ.ά.). Η διάταξη εξασφαλίζει προστασία από κακόβουλες μηνύσεις, δυσμενή μεταχείριση κ.ά., στα εν λόγω πρόσωπα που ανέφεραν στις αρχές περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: