Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ με 153 «όχι»

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ με 153 «όχι»

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διέγραψε τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία υπερψήφισε την πρόταση.

Με 153 «όχι» από βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ  προς την κυβέρνηση. Σε σύνολο 294 βουλευτών υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν 124 βουλευτές, κατά 153, ενώ 17 βουλευτές δήλωσαν «παρών».

«Η κυβέρνηση βγήκε ενισχυμένη. Περισσότερο ενισχυμένη. Μπροστά στην πορεία μας. Εκλογές το 2016», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη, και έξι ανεξάρτητοι βουλευτές υπερψήφισαν την πρόταση, ενώ η ΔΗΜΑΡ μαζί με τους ανεξάρτητους βουλευτές Ανδρέα Λοβέρδο, Χρήστο Αηδόνη και Γιώργο Κασαπίδη δήλωσαν «παρών». Απόντες από την ψηφοφορία ήταν ο Νικήτας Κακλαμάνης (ΝΔ) και ο Μανώλης Γλέζος (ΣΥΡΙΖΑ) λόγω ασθένειας, ο Μίμης Ανδρουλάκης και οι τρεις προφυλακισμένοι στο Κορυδαλλό βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός) .

Μειώθηκε η κυβερνητική πλειοψηφία σε 154 βουλευτές
Εντύπωση προκάλεσε ότι η βουλευτής του νομού Πέλλας του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρα Τζάκρη, υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας. Ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανακοίνωσε ότι με επιστολή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε γνωστό ότι η κα Τζάκρη τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Προ ημερών η κ. Τζάκρη είχε εκφράσει τη διαφωνία της για τον ενιαίο φόρο ακινήτων «έτσι όπως υποβάλλεται, επί της αρχής».

Κατόπιν της διαγραφής της κ. Τζάκρη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η δύναμη του κόμματος έπεσε σε 27 από 28 βουλευτές και η κυβερνητική πλειοψηφία μειώνεται από 155 σε 154 βουλευτές.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι με την απόσυρση της εμπιστοσύνης της κ. Τζάκρη ανοίγει η «Κερκόπορτα» για την κυβέρνηση, εν όψει της επόμενης ψηφοφορίας για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Διαβάστε ακόμη: 

Σαμαράς: «Δεν σας κάνω τη χάρη κ. Τσίπρα, εκλογές θα γίνουν το 2016»

Τσίπρας σε Σαμαρά: «Μιλάτε για success story σαν να ζείτε σε άλλη χώρα»

Σε «μονομαχία ήθους» κάλεσε ο Βενιζέλος τον Τσίπρα

Στουρνάρας: Δεν θα υπάρξουν νέα οριζόντια μέτρα