Αποσύρεται ο Λυκουρέζος από την υπεράσπιση του 77χρονου

Αποσύρεται ο Λυκουρέζος από την υπεράσπιση του 77χρονου

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του, σχετικά με την παραίτησή του από την περαιτέρω εκπροσώπηση του 77χρονου χειριστή του ταχύπλοου.

Ανακοίνωση πριν λίγο εξέδωσε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος σύμφωνα με την οποία παραιτείται από συνήγορος του 77χρονου εξαδέλφου του που κατηγορείται για το τετραπλό φονικό στην Αίγινα.

Συγκεκριμένα ο κ. Λυκουρέζος κάνει λόγο για «άγραφο κανόνα που υποδεικνύει στον δικηγόρο να μην αναλαμβάνει σοβαρές ποινικές υποθέσεις στενών συγγενών του». Συνεχίζει στην ανακοίνωση αναφέροντας ότι «δεν μπορεί να ασκήσει με την απαιτούμενη ψυχραιμία και νηφαλιότητα τα υπερασπιστικά του καθήκοντα, αλλά τείνει να προσέρχεται στη διαδικασία με ψυχολογία διαδίκου και όχι συνηγόρου, γεγονός που δεν συμβάλλει στην ορθή επιτέλεση του έργου του».

Ως προς τις έρευνες, αυτές συνεχίζονται από το λιμενικό καθώς αναζητούνται μάρτυρες και άλλα ευρήματα που θα ρίξουν άπλετο φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες το ταχύπλοο που φέρεται να οδηγούσε ο 77χρονος, εμβόλισε το τουριστικό σκάφος.

Xθες ο 77χρονος κατηγορούμενος μεταφέρθηκε στα δικαστήρια Πειραιά, όπου δέχθηκε έντονη επίθεση από συγγενείς των θυμάτων, ενώ ζήτησε και έλαβε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί, αύριο το πρωί στην Ε’ τακτική ανακρίτρια.

Επίσης, χθες, πραγματοποιήθηκε η νεκροτομή στη σορό του κυβερνήτη του τουριστικού σκάφους από τον προϊστάμενο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Ηλία Μπογιόκα και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες διαπιστώθηκε ότι ο άτυχος άνδρας τραυματισμένος από την σύγκρουση των δύο πλοίων, έπεσε στη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του, με τραγικό αποτέλεσμα να πνιγεί ζωντανός. Σήμερα θα πραγματοποιηθούν εκτός απροόπτου οι νεκροτομές στις άλλες τρεις σορούς για να διαπιστωθούν οι αιτίες θανάτου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ