Αποσύρθηκε «φιλοχιτλερικό» απορρυπαντικό στη Γερμανία!

Αποσύρθηκε «φιλοχιτλερικό» απορρυπαντικό στη Γερμανία!

Σύμβολο που παρέπεμπε στον χαιρετισμό προς τον Αδόλφο Χίτλερ βρισκόταν πάνω στη συσκευασία.

Η μεγαλύτερη εταιρεία καθαριστικών προϊόντων του κόσμου απέσυρε από τη γερμανική αγορά ένα απορρυπαντικό μετά τις καταγγελίες ότι ένας αριθμός που ήταν τυπωμένος σε εμφανές σημείο πάνω στο κουτί του είναι το σύμβολο του «Χάιλ Χίτλερ» για τους νεοναζιστές.

Το απορρυπαντικό σε σκόνη Ariel, που παρασκευάζεται και πωλείται σε όλον τον κόσμο από την εταιρεία Procter & Gamble, έφερε τον αριθμό 88, τυπωμένο με μεγάλα, μαύρα στοιχεία, πάνω σε μια φωτογραφία της φανέλας της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γερμανίας.

Στους νεοναζιστικούς κύκλους ο αριθμός 88 είναι ο κώδικας που χρησιμοποιείται αντί των γραμμάτων HH που παραπέμπουν στη φράση Heil Hitler (Χάιλ Χίτλερ). Το H είναι το όγδοο γράμμα του γερμανικού αλφαβήτου.

Η αμερικανική εταιρεία τόνισε ότι ο στόχος της δεν ήταν σε καμία περίπτωση να παραπέμψει στον Χίτλερ. «Θέλαμε να προωθήσουμε το απορρυπαντικό διαφημίζοντας ότι δίνει πέντε πλύσεις παραπάνω, δηλαδή 88 αντί για τις συνηθισμένες 83», εξήγησε μια εκπρόσωπος της εταιρείας από τα γραφεία της εταιρείας στη Φραγκφούρτη. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, από την Δευτέρα δεν έχουν γίνει άλλες παραδόσεις του απορρυπαντικού στο αμφιλεγόμενο κουτί.

Ένας χρήστης του Twitter ήταν ο πρώτος που επισήμανε στην εταιρεία τη «διπλή σημασία» του συμβόλου που χρησιμοποίησε στο προϊόν της.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο

Διαβάστε ακόμη: Στα σκαριά το «αντιναζιστικό Shazam»