Η Apple γιορτάζει την κινεζική πρωτοχρονιά με νέα καταστήματα

Η Apple γιορτάζει την κινεζική πρωτοχρονιά με νέα καταστήματα

Πέντε νέα Apple Store ανοίγουν στην Κίνα για την τοπική εορταστική περίοδο ανεβάζοντας τον αριθμό τους σε 20.

Καθώς η Δύση συνέρχεται πλέον από τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά, η Κίνα ετοιμάζεται για το δικό της νέο έτος και η Apple σκοπεύει να γιορτάσει μαζί της με τον καλύτερο τρόπο.

Όπως δήλωσε η retail chief της Apple, Angela Ahrendts, πέντε νέα Apple Store -τα τέσσερα σε πόλεις όπου δεν υπήρχαν πριν- θα ανοίξουν εγκαίρως ώστε να προλάβουν τους εορτασμούς της κινεζικής πρωτοχρονιάς που φέτος πέφτει στις 19 Φεβρουαρίου. Με αυτά ο συνολικός αριθμός θα φτάσει τα 20, ακριβώς τα μισά από τα 40 που, σύμφωνα με τον Τιμ Κουκ, αποτελούν στόχο της εταιρείας μέχρι το τέλος του 2016.

Η αγορά της Κίνας, της Ταϊβάν και του Χονγκ Κονγκ απέφερε στην Apple έσοδα $30 δισ. το 2014 (το 16,3 του συνολικού της τζίρου) και, όπως έχει δηλώσει ο Τιμ Κουκ, είναι θέμα χρόνου τα έσοδα από αυτές τις αγορές να ξεπεράσουν τα αντίστοιχα των ΗΠΑ.

Εκτός από τα φυσικά καταστήματα μεγάλη επιτυχία σημειώνει το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple στη χώρα που είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο της εταιρείας στον κόσμο. Σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Κίνας είναι online και αυτό σημαίνει πως 632 εκατ. πιθανοί πελάτες βρίσκονται λίγα κλικ μακριά από την επόμενη Apple αγορά τους.