Apple, Google, Intel και Adobe πληρώνουν 415 εκατ. δολάρια για σύγκρουση συμφερόντων

Apple, Google, Intel και Adobe πληρώνουν 415 εκατ. δολάρια για σύγκρουση συμφερόντων
Photo:

Πώς μια… ειρωνική υπόθεση «ρίχνει λάδι» στις φήμες για το Apple Car; 

Στις αρχές του Φεβρουαρίου, μια μικρή αμερικανική εταιρεία με έδρα το Μίσιγκαν, θυγατρική μιας Κινέζικης πολυεθνικής κατασκευάστριας εξαρτημάτων για αυτοκίνητα, προχώρησε σε μήνυση κατά της Apple.

Σύμφωνα με την A123 System Inc., την προαναφερθείσα θυγατρική, η Apple προχώρησε σε συμφωνία με πέντε υπαλλήλους της, ειδικούς πάνω στις μπαταρίες αυτοκινήτων, που εγκατέλειψαν την χρεοκοπημένη εταιρεία παραβιάζοντας τους όρους των συμβολαίων τους.

Η ειρωνεία στο όλο θέμα είναι πως η Apple, μαζί με τις Google, Intel και Adobe, συμφώνησαν πρόσφατα να πληρώσουν 415 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσουν μια υπόθεση με εργαζόμενους που κατηγορούσαν τις εταιρείες για ακριβώς το αντίθετο θέμα.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, οι τέσσερις εταιρείες της Silicon Valley, λειτουργώντας ως trust, είχαν συμφωνήσει κρυφά να μην προχωρήσουν η κάθε μια σε προσφορά συμβολαίων στους εργαζόμενους της άλλης, με στόχο να κρατήσουν τους μισθούς των τεχνικών σε χαμηλά επίπεδα.

Φυσιολογικά, η υπόθεση της μήνυσης της A123 θα είχε μικρό ενδιαφέρον για το κοινό. Ωστόσο, απέκτησε ξαφνικά ιδιαίτερη δημοσιότητα καθώς οι πέντε τεχνικοί για τις μπαταρίες αυτοκινήτων συνδέθηκαν με τις φήμες για το σχεδιαζόμενο αυτοκίνητο της Apple.