Apple και Tesla Motors: Ερχεται το… iCar;

Apple και Tesla Motors: Ερχεται το… iCar;

Τα meetings μεταξύ των επικεφαλής της Αpple και της Tesla Motors, έχουν εντείνει τις φήμες για τη δημιουργία ενός «έξυπνου» αυτοκινήτου.

Οι αναφορές στα μίντια για συνάντηση μεταξύ των δύο επικεφαλής της Apple και της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla Motors, έχουν προκαλέσει ενθουσιασμό στον κλάδο της τεχνολογίας, με τις φήμες για ένα πιθανό «iCar» να έχουν ανεβάσει ταχύτητα.

Σύμφωνα με ένα άρθρο στην εφημερίδα San Francisco Chronicle,ο επικεφαλής του τομέα εξαγορών και συγχωνεύσεων της Apple, Άντριαν Περίκα, συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Έλον Μασκ, στα κεντρικά γραφεία της Apple στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια στις αρχές του έτους.

«Η Apple αγοράζει Tesla; Μάλλον όχι. Θα κάνουν μια συνεργασία ; Νομίζω ότι είναι πιθανό και θα ήταν συναρπαστικό», όπως σημειώνει ο Σκοτ Ρέντλες, επικεφαλής στρατηγικός σύμβουλος της T3live.com. «Φήμες θέλουν ότι υπάρχει στα σκαριά η δημιουργία ενός iCar. Η Apple είναι στον κλάδο της ψυχαγωγίας και ακούγεται ότι θέλει να δημιουργήσει ένα σύστημα ψυχαγωγίας για το αυτοκίνητο», όπως πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη: Η ιδιοφυΐα των Έλον Μασκ και Στιβ Τζομπς

Ο Ρέντλερ σημειώνει ότι μια πιθανή συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών θα μπορούσε να εισφέρει την πολυπόθητη έκρηξη καινοτομίας στον «γίγαντα» της τεχνολογίας, κάτι το οποίο σύμφωνα με πολλούς λείπει το τελευταίο διάστημα. «Υπάρχουν πολλά που θα μπορούσαν να κάνουν οι δύο εταιρείες μαζί. Όταν τα μεγάλα μυαλά ενώνονται, γεννούν μεγάλες ιδέες,» πρόσθεσε ο Ρέντλερ, ο οποίος κατέχει μετοχές της Apple .

Η συζήτηση ότι η Apple εισέρχεται στην αγορά αυτοκινήτων δεν είναι κάτι καινούργιο. Το λογισμικό «iOS in the Car» της Apple που διέρρευσε τον περασμένο μήνα από την εταιρεία δημιουργίας εφαρμογών για κινητά, Steven Troughton – Smith, η οποία αποκάλυψε σχέδια σύνδεσης του iPhone σε ένα ταμπλό αυτοκινήτου, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

Το λογισμικό θα προσφέρει hands-free πρόσβαση στην πλοήγηση, τις λειτουργίες του τηλεφώνου, στα μηνύματα και τη μουσική, μέσω της αφής και του φωνητικού ελέγχου.

Διαβάστε ακόμη: Όταν τα αυτοκίνητα μιμούνται το iPhone

Η Tesla διαθέτει ήδη ένα μεγάλο tablet στο Model S αυτοκίνητό της, το οποίο χρησιμοποιείται για την περιήγηση στο διαδίκτυο και σε υπηρεσίες ψυχαγωγίας, γεγονός που υποδηλώνει ότι υπάρχει δυναμική για κάποια μορφή συνεργασίας .

Σύμφωνα με τον Ρέντλερ, το iCar είναι μία πιθανότητα του κοντινού μέλλοντος καθώς η Apple χρειάζεται τώρα ένα πιο άμεσο φρέσκο ​καινοτόμο προϊόν για να οδηγήσει τα κέρδη της υψηλότερα.

Ένας από τους βασικούς ανταγωνιστές της Apple, η Google έχει χρησιμοποιήσει το λειτουργικό σύστημα Android για να αναπτύξει συνεργασίες με την Honda, την Hyundai και την Vauxhaull, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Πηγή: theToc.gr