Διεθνής Σκηνή Ομιλητών από το Appsterdam Greece

Διεθνής Σκηνή Ομιλητών από το Appsterdam Greece

Με τον Saul Mora και το μέλλον των mobile εφαρμογών ξεκινά το πρόγραμμα εκδηλώσεων του διεθνούς «οικοσυστήματος» των app makers.

Το 2011 στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας ξεκίνησε το «ταξίδι» του το Appsterdam, ένας μη-κερδοσκοπικός μετα-οργανισμός που είχε σαν στόχο να φέρει κοντά τους App Makers από όλο τον κόσμο, προωθώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντά τους.

Ανεξάρτητα από απασχόληση, πλατφόρμα ή επιχειρηματικό μοντέλο, το Appsterdam ήταν από την αρχή ανοιχτό σε όλους όσους συμμετέχουν στη δημιουργία μίας εφαρμογής (app) -είτε είναι προγραμματιστές, γραφίστες, επιχειρηματίες, δικηγόροι ή στελέχη του μάρκετινγκ- έχοντας ως απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός διεθνούς δομημένου «οικοσυστήματος» App Makers που να συνεργάζονται γύρω από τον πυρήνα του Appsterdam. Παρέχοντας την πιο προηγμένη υποδομή και τεχνογνωσία, το Appsterdam βοηθά τους App Makers να κατανοήσουν στην πράξη τις αξίες της οριζόντιας δικτύωσης και της κοινότητας, όπως η δεξιοτεχνία, η ποιότητα, η ποικιλομορφία, η συνεργασία και ο επαγγελματισμός.

Μετά από δυόμιση χρόνια έντονης δραστηριότητας και ενασχόλησης με την κοινότητα του Appsterdam στο Άμστερνταμ, δύο από τα βασικά μέλη της κοινότητας, η Όλγα Παρασκευοπούλου και ο Klaas Speller αποφάσισαν να ιδρύσουν την «Ελληνική Πρεσβεία» του Appsterdam, που ήρθε να προστεθεί στις υπάρχουσες εφτά σε Ντελφτ, Παρίσι, Μιλάνο, Σικάγο, Σαν-Φρανσίσκο, Αμβούργο και Βαρσοβία.

Διαβάστε ακόμη: Τα προγράμματα στήριξης νέων επιχειρήσεων στην Αθήνα

Από το καλοκαίρι του 2013 το Appsterdam Greece λειτουργεί πλήρως στην Αθήνα -στοχεύει να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος- και πλέον εγκαινιάζει τη Διεθνή Σκηνή Ομιλητών (International Speaker Stage). Πρόκειται για μια σειρά από διοργανώσεις και ομιλίες που θα φιλοξενούν τα διεθνή μέλη της παγκόσμιας κοινότητας του Appsterdam, με στόχο την ανταλλαγή ιδεών και την ανάπτυξη δεσμών με την εγχώρια σκηνή κατασκευής εφαρμογών.

Η αρχή πραγματοποιείται την Τετάρτη 5 Μαρτίου με τον Saul Mora (@casademora), ανεξάρτητο iOS και Mac developer για MagicalPanda και συγγραφέα του «MagicalRecord», μίας δημοφιλούς open source βιβλιοθήκης που βοηθά στην κατανόηση του Core Data framework. Στις ΗΠΑ ο Saul Mora παρουσιάζει το δημοφιλές podcast «NSBrief» για iOS, Mac και Cocoa developers, ενώ διοργανώνει και την ημερίδα iOSDevCamp Colorado. Ο Saul επισκέφτηκε το Appsterdam στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας το 2011, όταν όλα είχαν μόλις πρωτοξεκινήσει και συνέχισε να επισκέπτεται την κοινότητα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Στην εκδήλωση του Appsterdam Greece –Τετάρτη 5/3, 19:00, στο TheCube Athens (η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής εδώ)- πρόκειται να παρουσιάσει (στα αγγλικά) την ομιλία του με τίτλο «What’s the Next Big Thing for Mobile». Κατόπιν θα παρεβρεθεί στο εβδομαδιαίο Appsterdam Meeten en Drinken, την καθιερωμένη συγκέντρωση των μελών της κοινότητας του  Appsterdam Greece που λαμβάνει χώρα σε ένα συνοικιακό μπαράκι στο κέντρο της Αθήνας (21.00, La Rambla, Ακαδημίας 74).

Δείτε το μήνυμα του Saul Mora προς το Appsterdam:

Τις ημέρες της παραμονής του Saul Mora στην Αθήνα θα πραγματοποιηθούν μικρά δείπνα και iOS Hack nights με τη συμμετοχή του Stone Soup. Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθείστε τον λογαριασμό του Appsterdam ή του Stone Soup (@stonesoupgr) για να ενημερωθείτε ή επικοινωνείστε με τους διοργανωτές μέσω email: greece@appsterdam.rs.

Διαβάστε ακόμη: Τι κάνουν οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι στη Silicon Valley;