Aqurance: Ο tech συνεργάτης των ελληνικών φαρμακευτικών

Aqurance: Ο tech συνεργάτης των ελληνικών φαρμακευτικών

Η ελληνική startup με εξαιρετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και πελάτες σε 30 χώρες του εξωτερικού.

Μπορεί ο κλάδος της φαρμακοβιομηχανίας να ανθίσταται στην κρίση και να παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, όπως αναφέρουν τα πορίσματα διεθνών οίκων μεταξύ των οποίων και της McKinsey, ωστόσο η ανάγκη εκσυγχρονισμού και η χρήση των νέων τεχνολογιών παραμένει προαπαιτούμενο για την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών φαρμακευτικών επιχειρήσεων.

Στα τέλη του 2011 έκανε την εμφάνισή της  στην ελληνική αγορά η εταιρεία Aqurance, μια ελληνική startup που αξιοποιεί τεχνολογικές λύσεις για την ενίσχυση της επικοινωνίας των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας και του φαρμάκου με τους ιατρούς.

Μέσα σε τρία μόλις χρόνια κατέγραψε ρυθμούς ανάπτυξης 300% αυξάνοντας το προσωπικό της από 3 σε 28 άτομα, έχει παγκόσμια παρουσία σε 30 χώρες (Καναδάς, Αγγλία, Ρωσία, Ιταλία, Αυστραλία κ.α.) άνοιξε γραφείο στην Κωνσταντινούπολη και φιλοδοξεί να προσθέσει ένα ακόμη μέχρι το τέλος του έτους.

Η ενασχόληση με τον συγκεκριμένο κλάδο έγινε συνειδητά και στοχευμένα καθώς τα στελέχη της νεοφυούς επιχείρησης είχαν εμπειρία και προϋπηρεσία στον κλάδο παροχής υπηρεσιών στη φαρμακευτική αγορά και την ανάπτυξη, διαχείριση και υποστήριξη λύσεων λογισμικού.

Οι υπηρεσίες της Αqurance προς τις φαρμακευτικές εταιρείες αφορούν στην παροχή λογισμικών – τεχνολογικών εργαλείων αλλά και στην διεξαγωγή έρευνας αγοράς και μετρήσεων για λογαριασμό τους.

Αυτό σημαίνει ότι ακολουθούν τον παλμό της αγοράς έχοντας δυνατή ηλεκτρονική παρουσία και βελτιώνουν τις υπηρεσίες τμημάτων όπως το marketing, η διαχείριση πωλήσεων και η παραγωγή.

Το γεγονός ότι αρκετές φαρμακευτικές έχουν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Aqurance, οφείλεται και στο ότι συνεργάζεται στενά με την Veeva, τη μεγαλύτερη παγκόσμια εταιρία ανάπτυξης cloud-based λογισμικών για φαρμακευτικές εταιρίες, τις λύσεις της οποίας υποστηρίζει στην ελληνική και παγκόσμια αγορά.

Η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες υλοποιήσεις CRM για τη διαχείριση της δραστηριότητας της ομάδας πωλήσεων των φαρμακευτικών εταιρειών, αξιοποιώντας την τεχνολογία της Veeva και του cloud computing.

Προσφέρει υπηρεσίες CLM (Closed Loop Marketing), διευκολύνοντας τους ιατρικούς επισκέπτες να ενημερώνουν εύκολα και γρήγορα τον ιατρό με δημιουργικό τρόπο, ενώ έχει αναπτύξει μία ανανεούμενη βάση δεδομένων επαγγελματιών υγείας και εφαρμογές χαρτογράφησης των περιοχών πωλήσεων.

Επιπρόσθετα, δραστηριοποιείται στο χώρο του mobile health, σχεδιάζοντας εφαρμογές που απευθύνονται σε ασθενείς και εφαρμογές που είναι αποκλειστικά σχεδιασμένες για τη φαρμακευτική αγορά.

Διαβάστε ακόμη:

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία που επενδύει στην καινοτομία

Ένας Έλληνας στους ισχυρούς της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας

Εντυπωσιακές οι επιδόσεις της φαρμακοβιομηχανίας το 2013