Saudi Aramco: Άντλησε 25,6 δισ. δολάρια στη μεγαλύτερη ΙΡΟ του κόσμου

Saudi Aramco: Άντλησε 25,6 δισ. δολάρια στη μεγαλύτερη ΙΡΟ του κόσμου
Η τιμή της μετοχής της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας-κολοσσού της Σαουδικής Αραβίας ορίστηκε στα 32 ριάλ (8,53 δολάρια), αποτιμώντας την πιο κερδοφόρα εταιρεία παγκοσμίως στα 1,7 τρισ. δολάρια. Οι συνολικές προσφορές που έλαβε ήταν 119 δισ. δολάρια.

H Saudi Aramco συγκέντρωσε 25,6 δισ. δολάρια από τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά του κόσμου- ένα ντιλ που έγινε συνώνυμο με τα σχέδια του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας για αναμόρφωση της χώρας του.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η τιμή της μετοχής της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας-κολοσσού της Σαουδικής Αραβίας ορίστηκε στα 32 ριάλ (8,53 δολάρια), αποτιμώντας την πιο κερδοφόρα εταιρεία παγκοσμίως στα $1,7 τρισ. Οι συνολικές προσφορές που έλαβε ήταν 119 δισ. δολάρια.

Για τον πρίγκιπα Μοχάμμεντ Μπιν Σαλμάν, φέρνει τη στήριξη που χρειάζεται για την ανασυγκρότηση της οικονομίας. Το επιχείρημά του είχε έρθει αντιμέτωπο με εμπόδια, εντός λόγω των κινήσεών του κατά της ελίτ και εκτός λόγω της οργής για τη δολοφονία του δημοσιογράφου της Washington Port, Τζαμάλ Κασόγκι αλλά και λόγω του πολέμου στην Υεμένη.

Η Aramco πρόσφερε μόλις 1,5% των μετοχών της.

Οι πιο πλούσιες οικογένειες της Σαουδικής Αραβίας, κάποιες από τις οποίες είχαν κρατηθεί στο ξενοδοχείο Ritz-Carlton κατά τη διάρκεια της αποκαλούμενης επιχείρησης κατά της διαφθοράς το 2017, αναμένεται να έχουν κάνει σημαντικές συνεισφορές.