Αρχίζει άμεσα ο διαγωνισμός για το Θριάσιο

Αρχίζει άμεσα ο διαγωνισμός για το Θριάσιο

Στα τέλη Ιουνίου αναμένεται να δρομολογηθεί η διαδικασία.

Στην κατεύθυνση της άμεσης επανεκκίνησής του οδεύει ο διαγωνισμός για το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο, ο οποίος διενεργείται από τη ΓΑΙΑΟΣΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. Τα τεύχη για τους υποψηφίους επενδυτές- μεταξύ των οποίων η Goldair, η Med Log, η Food Link, η Rede Plaη, η Grivalia Propertie και η Cosco– έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και να αναμένεται να τους δοθούν άμεσα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα προβλεφθεί περίοδος 60 ημερών για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών, καθώς και συνολικός κύκλος 140 ημερών μέχρι να ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής και να ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Υπενθυμίζεται πως ο διαγωνισμός αφορά την έκταση 588 στρεμμάτων που ανήκει στη ΓΑΙΑΟΣΕ και αναμένεται να αναπτυχθεί εμπορευματικό κέντρο που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με την ανάπτυξη του εμπορικού λιμένα του Πειραιά.

Ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» επισημαίνει πως η αξιοποίηση του Θριάσιου με τη συμμετοχή ιδιωτών αποτελεί όρο για τη χρηματοδότηση της τάξης των 180 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με την οποία προχωρούν τα σιδηροδρομικά έργα στον διπλανό σταθμό διαλογής και μεταφόρτωσης φορτίων, εμβαδού περίπου 1.450 στρεμμάτων ιδιοκτησίας ΟΣΕ.