Άρις Καρυτινός στο Business Monitor: Η Ομόνοια που επιστρέφει, τα «πράσινα» κτίρια και τα σχέδια της Prodea Investments

Άρις Καρυτινός στο Business Monitor: Η Ομόνοια που επιστρέφει, τα «πράσινα» κτίρια και τα σχέδια της Prodea Investments
Βίντεο: Η αποκλειστική συνέντευξη του επικεφαλής της Prodea Investments στον Τάσο Ζάχο και την εκπομπή Business Monitor.

Για το Moxy Athens City, το νέο «πράσινο» ξενοδοχείο στην πλατεία Ομονοίας και τις βιώσιμες επενδύσεις real estate που μεταμορφώνουν την πόλη, μίλησε μεταξύ άλλων ο δρ. Άρις Καρυτινός, επικεφαλής της Prodea Investments, στην αποκλειστική του συνέντευξη στον Τάσο Ζάχο και την εκπομπή Business Monitor, το νέο επιχειρηματικό τηλεοπτικό μαγκαζίνο προβάλλεται στο One Channel κάθε Κυριακή στις 20.00.

Δείτε το βίντεο:

«Η Ομόνοια επιστρέφει»

Αρχικά ο κ. Καρυτινός υπογράμμισε ότι η πλατεία Ομονοίας «επιστρέφει», διεκδικεί τα σκήπτρα σιγά-σιγά από το Σύνταγμα και το Moxy αποτελεί μια φρέσκια πρόταση, το ιδανικό ξενοδοχείο, στο ιδανικό σημείο της πόλης, εξ ου και η επιτυχία του.

«Είναι τελείως διαφορετική πια η εικόνα της Ομόνοιας αυτή που μπορεί να ζήσει κανείς οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, χωρίς προβλήματα, χωρίς “κινδύνους”, χωρίς άλλα προβλήματα που υπήρχαν στο παρελθόν», σημείωσε ο επικεφαλής της Prodea Investments.

Το στοίχημα του τουρισμού

Σε ερώτηση του Τάσου Ζάχου αναφορικά με τον τουρισμό στην πόλη, που φαίνεται να γίνεται πλέον προορισμός και όχι απλά city break, ο Άρις Καρυτινός υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της χώρας, το οποίο «φαίνεται να το κερδίζουμε». «Είναι εντυπωσιακό το πόσο έχει αλλάξει ο τουρισμός της Αθήνας, γιατί έχει μεγαλώσει η τουριστική περίοδος και σε αυτό βοηθά- εκτός από τον καιρό- και η νέα διαμόρφωση της πόλης. Αυτή τη στιγμή έχουν γίνει εκατοντάδες καινούργια ξενοδοχεία, πάρα πολύ ωραίες προτάσεις και με πολύ καλές τιμές», τόνισε.

Ο κ. Καρυτινός στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι η Αθήνα χρειάζεται πολύ περισσότερο πράσινο, όχι τόσο για αισθητικούς λόγους, όσο κυρίως για λόγους επιβίωσης. «Εμείς (σ.σ ως όμιλος) θεωρούμε ότι το πράσινο αφήγημα είναι το νέο mega-trend, το οποίο δεν είναι καν trend, αλλά επιβιωτική ανάγκη», τόνισε και πρόσθεσε: «(Το Moxy) είναι το πρώτο certified “πράσινο” ξενοδοχείο και είμαστε πολύ υπερήφανοι που είμαστε ιδιοκτήτες του».

Αναφορικά με την Prodea Investments και τα σχέδιά της, ο επικεφαλής της στάθηκε στα μεγάλα έργα, που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως ο Πύργος του Πειραιά και στο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 700 εκατ. ευρώ.

«Οι κλάδοι που έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον λόγω των ειδικών πλεονεκτημάτων που έχει η χώρα, είναι του hospitality και τα logistics», σημείωσε.

«Συν Αθηνά και χείρα κίνει»

Κλείνοντας, ο δρ. Άρις Καρυτινός δήλωσε ξεκάθαρα αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας γιατί, όπως τόνισε, «είμαστε στην καλύτερη κατάσταση των τελευταίων χρόνων». «Είχαμε μια κρίση πάρα πολλά χρόνια, την οποία ευτυχώς την ξεπεράσαμε. Μετά ήρθε ο Covid το ξεπεράσαμε κι αυτό. Τώρα είμαστε σε μια φάση ανόδου. Αποδεικνύεται και από την επενδυτική βαθμίδα. Πρέπει να την εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γιατί από μόνη της βοηθά, αλλά δεν κάνει τα πράγματα να λειτουργήσουν μόνα τους. Υπάρχουν όλα τα εχέγγυα, οι προοπτικές, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, αλλά “συν Αθηνά και χείρα κίνει”. Πρέπει να… κουνήσουμε κι εμείς τα χεράκια μας, τα ποδαράκια μας και σε κυβερνητικό επίπεδο και σε ιδιωτικό επίπεδο. Και νομίζω ότι το κάνουμε οι περισσότεροι», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε ολόκληρο το τέταρτο επεισόδιο του Business Monitor:

Business Monitor. Με την Αναστασία Παρετζόγλου και τον Τάσο Ζάχο.

Αρχισυνταξία: Βασίλης Σαμούρκας.

Δημοσιογραφική Ομάδα: Μαρία Ακριβού, Ιωάννα Θωμά, Αλεξάνδρα Γκίτση.

Εκτέλεση Παραγωγής & Μedia Consulting: Danezis Stories.