Αριστοτέλης Παντελιάδης (METRO): Πώς κερδίσαμε το στοίχημα της Βερόπουλος

Αριστοτέλης Παντελιάδης (METRO): Πώς κερδίσαμε το στοίχημα της Βερόπουλος

Ο επικεφαλής της METRO μίλησε σε δημοσιογράφους για τα πεπραγμένα της τελευταίας τριετίας.

Ο επικεφαλής της METRO, Αριστοτέλης Παντελιάδης μίλησε χθες στους δημοσιογράφους για την εταιρεία και την απόκτηση της Βερόπουλος πριν 3 χρόνια, η οποία προχώρησε με σημαντική επιτυχία.

Μιλώντας για το δίκτυο καταστημάτων ο κ. Παντελιάδης τόνισε «στην τριετία ενσωματώσαμε όλα τα καταστήματα της “Βερόπουλος”, ανοίξαμε κάποια ακόμα, κλείσαμε συνολικά 34 καταστήματα τα οποία δεν είχαν τη δυνατότητα να τα καταστήσουμε κερδοφόρα γιατί ήταν πολύ μικρά για τον τρόπο που ξέρουμε να δουλεύουμε και έτσι σήμερα έχουμε 274 σε όλη τη χώρα».

Υπογράμμισε πως η εταιρεία κέρδισε το στοίχημα της εξαγοράς και της επανέλκυσης των καταναλωτών στο δίκτυο της Βερόπουλος, και υπεραμύνθηκε της απόφασης του να μην ζητήσει κούρεμα απαιτήσεων, -όπως έπραξαν άλλοι στη συνέχεια-λέγοντας πως δεν έχει μετανιώσει για την τακτική που ακολούθησε τότε, αντίθετα θεωρεί πως έπραξε σωστά.

Σύμφωνα με τον κ. Παντελιάδη, δυο ήταν οι λόγοι που δεν ζήτησε να «κουρευτούν» οι απαιτήσεις των προμηθευτών: ο πρώτος γιατί ο «Βερόπουλος» δεν είχε πτωχεύσει, αλλά εξακολουθούσε να είναι λειτουργικός παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε και ο δεύτερος, γιατί ήθελε να οικοδομήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους προμηθευτές, και να τους προσεγγίσει μέσα από ένα πνεύμα συνεργασίας και όχι αντιπαλότητας.

Η προσέγγιση αυτή, όπως είπε, λειτούργησε υπέρ της εταιρείας του, αφού όποτε χρειάστηκε τους προμηθευτές, αυτοί έσπευσαν να την υποστηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις. Υπογράμμισε ακόμη πως εάν άφηνε το δίκτυο του Βερόπουλου να καταρρεύσει πλήρως, προτού εμπλακεί στη διάσωση του, ενδεχομένως σήμερα να απαιτούνταν πολύ περισσότερα κεφάλαια απ’ ότι διέθεσε έως τώρα. Μάλιστα, από καθαρά λογιστική σκοπιά, δεν είναι σίγουρος ότι θα τον συνέφερε να εξαντλούσε τα περιθώρια.

Κληθείς να σχολιάσει την εξαγορά της εταιρείας «Μασούτης», ο κ. Παντελιάδης ανέφερε ότι «ο κλάδος του λιανεμπορίου στην Ελλάδα είναι εξαιρετικός και ο ανταγωνισμός μόνο καλύτερο μπορεί να τον κάνει», και συνέχισε: «Καθώς αναβιώνουν δύο πεθαμένα δίκτυα του “Μαρινόπουλου” και του “Βερόπουλου” και διεκδικούν το κομμάτι που χάρισαν στην υπόλοιπη αγορά, τα επόμενα χρόνια είναι λογικό ότι οι τζίροι συμπιέζονται.

Κανείς δεν μένει με σταυρωμένα χέρια. Όλοι προσπαθούν να κρατήσουν τα μερίδιά τους τα επόμενα χρόνια. Αυτό σημαίνει συνεχώς αυξανόμενος ανταγωνισμός που εκφράζεται με περισσότερες προσφορές με νέα καταστήματα, με περισσότερες ενέργειες μάρκετινγκ. Μέσα στο πλαίσιο αυτό θεωρώ φυσική και αυτονόητη την είσοδο της “Μασούτης” στην Αττική. Πιστεύω ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα και θα ακολουθήσουν και άλλες κινήσεις από τη “Μασούτης”. Δεν υπάρχει τίποτα πιο υγιές από τον υγιή ανταγωνισμό».