Αρνητική η πορεία των χειμερινών εκπτώσεων

Αρνητική η πορεία των χειμερινών εκπτώσεων

«Η έλευση τουριστών μετρίασε την αρνητική πορεία ως ένα βαθμό» ανέφερε ο  γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας Νίκος Κογιουμτσής.

Οι πολιτικές εξελίξεις, η συγκεχυμένη εικόνα για την οικονομία της χώρας και η κακή ψυχολογία σε συνδυασμό με την έλλειψη εισοδήματος οδήγησαν τις φετινές χειμερινές εκπτώσεις σε αρνητική πορεία.

Την αρνητική αυτή πορεία, όμως, μετριάζει ως ένα βαθμό, η έλευση αρκετών χειμερινών τουριστών. Αυτή την αποτίμηση έκανε ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας Νίκος Κογιουμτσής σε δηλώσεις του, που δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική σελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, σχετικά με την εικόνα της αγοράς την τελευταία εβδομάδα των εκπτώσεων.

Όπως είπε ο κ. Κογιουμτσής, η επίτευξη συμφωνίας στις 20/2/2015 είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η κατανάλωση την επόμενη μέρα, πράγμα που έδειξε πόση επίδραση είχε στην αγορά το κακό πολιτικό κλίμα. Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα ότι η σημαντική έλευση χειμερινών τουριστών είναι καλό προμήνυμα για την έλευση τουριστών τον υπόλοιπο χρόνο.