Άρση αναστολής για τα warrants της Alpha- Συνέχιση για Εθνική και Πειραιώς

Άρση αναστολής για τα warrants της Alpha- Συνέχιση για Εθνική και Πειραιώς

Με απώλειες άνοιξε το Χρηματιστήριo. Επαναδιαπραγματεύονται από σήμερα και οι μετοχές της Εθνικής μετά το reverse split.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανακοινώνει την άρση της αναστολής των παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσης μετοχών (warrants) ΑΛΦΑΤΠ, από σήμερα 03 Δεκεμβρίου 2015, σε συνέχεια της ανακοίνωσης του πιστωτικού ιδρύματος “ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.” αναφορικά με τα νέα χαρακτηριστικά των warrants λόγω πραγματοποίησης της εταιρικής πράξης του Reverse Split στην υποκείμενη αυτών αξία.

Επίσης, το ΧΑ ανακοίνωσε τη συνέχιση αναστολής διαπραγμάτευσης των παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσης μετοχών (warrants) ΕΤΕΤΠ και ΠΕΙΡΤΠ, μέχρι την ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, σχετικά με την προσαρμογή των όρων τους, λόγω πραγματοποίησης της εταιρικής πράξης του Reverse Split στην υποκείμενη αυτών αξία.

Πτώση για το Χρηματιστήριο Αθηνών

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης με το ενδιαφέρον να στρέφεται στον τραπεζικό κλάδο. Επαναδιαπραγματεύονται από σήμερα και οι μετοχές της Εθνικής μετά το reverse split με την τιμή της να «κλειδώνει» στο limit down, στο -30%, ενώ υψηλές απώλειες σημειώνει και η μετοχή της Πειραιώς (-20,55%).

Αντιθέτως ανακάμπτουν, μετά τις χθεσινές πιέσεις οι μετοχές της Alpha Bank (+2,50%) και της Eurobank(+0,61%). O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 622,46 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,59%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 9,56 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,45%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,24%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (+1,25%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+0,84%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-6,11%) και των Ταξιδιών (-0,81%).

Ανοδικά κινούνται 14 μετοχές, 17 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κλουκίνας-Λάππας +9,22%, Alpha Bank +2,50%, EXAE +1,93% και Lamda Development +1,86%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:Εθνική -30,00%, Πειραιώς -20,55%, Σωληνουργεία Κορίνθου -1,90% και Τέρνα Ενεργειακή -1,87%.