Άρση ασυλίας για Κακλαμάνη, Κασσή και Παναγιώταρο

Άρση ασυλίας για Κακλαμάνη, Κασσή και Παναγιώταρο

Υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών αποφάσισε η Ολομέλεια.

Υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών Νικήτα Κακλαμάνη από τη ΝΔ, Μιχάλη Κασσή από το ΠΑΣΟΚ και Ηλία Παναγιώταρου της Χρυσής Αυγής, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Από την άλλη, η Ολομέλεια απέρριψε αίτημα για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Σταθά.

Οι βουλευτές συντάχθηκαν, όπως φάνηκε από την ψηφοφορία, με την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Ειδικότερα:Για τον Νικήτα Κακλαμάνη, η υπόθεση του οποίου αφορά παραβίαση περιβαλλοντικών όρων κατά τη θητεία του ως δήμαρχος Αθηναίων ψήφισαν «ναι» 135 βουλευτές, «όχι» 33 και 11 «παρών».

Για τον Μιχάλη Κασσή, ο οποίος έχει μηνυθεί για εργατικό ατύχημα το διάστημα που ήταν πρόεδρος Συνεταιρισμού, ψήφισαν: «ναι» 136, «όχι» 32, ένας «παρών» και ένας «λευκό».

Η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλίας του Ηλία Παναγιώταρου για δύο υποθέσεις. Στην πρώτη υπόθεσή του, που αφορά μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του ο πρώην νομάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, για συκοφαντική δυσφήμιση, υπέρ ψήφισαν 170, κατά 6 και ένας «παρών». Για τη δεύτερη, που σχετίζεται με επίθεση εναντίον μετανάστη, «ναι» ψήφισαν 178, ενώ ένα ψηφοδέλτιο ήταν άκυρο.

Για τον Γιάννη Σταθά, η υπόθεση του οποίου αφορά κινητοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ κατά της αύξησης των διοδίων στην οποία συμμετείχε, η Ολομέλεια απέρριψε την άρση ασυλίας του με 164 ψήφους κατά, έναντι 13 ψήφων υπέρ, ένα λευκό και ένα «παρών».