Αστυνομικός κατέθεσε πως ο Ρουπακιάς παραδέχτηκε τη δολοφονία Φύσσα

Τι είπε ο Ρουπακιάς μόλις τον συνέλαβαν.

Στο πλαίσιο της κατάθεσής του στη δίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο αστυνομικός Δ.Κ., ο οποίος ήταν παρών στη σύλληψη του Γιώργου Ρουπακιά, περιέγραψε την αρχική κυνική ομολογία του.

«Τον ρώτησα τι έχει γίνει και μου απάντησε «Δεν ξέρω» και αμέσως μετά είπε «Εγώ το έκανα μην πείτε τίποτα σε κανέναν είμαι δικός σας». Εγώ τον ρώτησα: «Τι εννοείς» και μου απάντησε «είμαι της Χρυσής Αυγής». «Κύριε δεν είστε δικός μας» του είπα και τον πήγα στο τμήμα (…) Ο Ρουπακιάς ήταν ήρεμος, νηφάλιος , κάπνιζε».

Σύμφωνα με τον αστυνομικό, ο Ρουπακιάς θα μπορούσε να είχε φύγει από τον τόπο του εγκλήματος, αν είχε καθυστερήσει να φτάσει το περιπολικό: «Το αυτοκίνητο ήταν σταματημένο με αναμμένη τη μηχανή και τα φώτα. Υπήρχε ένας άνθρωπος στη θέση του οδηγού. Του κλείσαμε το δρόμο και το αυτοκίνητο δεν μπορούσε να φύγει».

«Οι μηχανές της ΔΙΑΣ ήταν 80 – 100 μέτρα μακριά και κρατούσαν τον όχλο», είπε και μίλησε για «μια παρέα παιδιών που κρατούσε έναν αιμόφυρτο άνδρα». «Τους πλησίασα και προσπάθησα να δω τι τραύματα φέρει το παιδί. Είδα ένα τραύμα στην καρδιά και ένα κάτω από τη μασχάλη. Λέω στην κοπέλα που τον κρατούσε «μην τον κουνάς είναι σοβαρό».

Είχε τις αισθήσεις του, βόγκαγε, φαίνονταν ότι ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Το παιδί ήταν κίτρινο σαν το λεμόνι, έφευγε. Ούρλιαζα για να ζητήσω βοήθεια, ασθενοφόρο και ένας από τους φίλους του μου είπε «αυτός που είναι στο αυτοκίνητο το έχει κάνει» υποδεικνύοντας τον Γ. Ρουπακιά. Οι προσπάθειες μου για το ασθενοφόρο ήταν αλλεπάλληλες είχα καλέσει μέχρι να φύγω τουλάχιστον δέκα φορές».