Αστυνομικός πυροβόλησε κατά την εκκένωση του Columbia

Αστυνομικός πυροβόλησε κατά την εκκένωση του Columbia
epa11313247 Students and other supporters of pro-Palestine students, expressing their disapproval of having police on campus, gather outside Columbia University campus to protest in New York, USA, 01 May 2024. A university spokesperson said the New York Police Department (NYPD) came to campus on 30 April night, where they detained dozens of protestors and cleared the encampment, at the request of the University. The University also asked for a continued police presence for at least few weeks. EPA/SARAH YENESEL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πλάνα από τους πυροβολισμούς αστυνομικού μέσα στο κτίριο Hamilton του πανεπιστημίου Columbia κατέγραψε η κάμερα σώματος αστυνομικού, τα οποία και παραδόθηκαν στον εισαγγελέα του Μανχάταν  

Στην ανακοίνωση πως αστυνομικός πυροβόλησε ενώ βρισκόταν μέσα στο Columbia, και συγκεκριμένα στο Hamilton Hall, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης την Τρίτη (30/4) προχώρησε το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης (NYPD).

Ο πυροβολισμός, που σημειώθηκε ενώ η αστυνομία απομάκρυνε με βία τους φοιτητές που διαμαρτύρονται για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα από το πανεπιστήμιο, καταγράφηκε σε κάμερα σώματος αστυνομικού, σύμφωνα με την ανακοίνωση του NYPD.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κανείς δεν τραυματίστηκε και η σφαίρα βρέθηκε σε έναν κοντινό τοίχο. Το θέμα διερευνάται, δήλωσαν αξιωματούχοι της πόλης σύμφωνα με το BBC.

Η αστυνομία συνέλαβε 112 διαδηλωτές αυτή την εβδομάδα, αφού η ηγεσία του Columbia ζήτησε την εκκένωση της πανεπιστημιούπολης του Μανχάταν, μια κίνηση που πυροδότησε αντιδράσεις στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Τι ανακοίνωσε η αστυνομία για τον πυροβολισμό στο Columbia

Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή για τον πυροβολισμό, εν μέσω σφοδρών επικρίσεων για το γεγονός ότι δεν ανακοίνωσε το περιστατικό όταν συνέβη, δηλαδή τρεις ημέρες πριν.

“Τυχαίες εκπυρσοκροτήσεις συμβαίνουν κάθε χρόνο και έχουμε κατά μέσο όρο περίπου οκτώ το χρόνο και δεν λαμβάνουμε αίτημα [για πληροφορίες] σχετικά με αυτό”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του NYPD, αρχιφύλακας Tarik Sheppard. “Αν το ζητήσετε, θα μιλήσουμε γι’ αυτό, όπως κάνουμε και τώρα” είπε στη συνέχεια.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανέφερε σε ανακοίνωσή της το βράδυ της Πέμπτης ότι ένας ανώνυμος αξιωματικός της Μονάδας Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης χρησιμοποιούσε το εξάρτημα φακού ενός πυροβόλου όπλου για να φωτίσει ένα οδόφραγμα μέσα στο Hamilton Hall, το οποίο κατέλαβαν οι διαδηλωτές αφού διατάχθηκαν να διαλυθούν.

Ο αστυνομικός έριξε έναν μόνο πυροβολισμό σε έναν τοίχο λίγα μέτρα μακριά. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι διερεύνησε αμέσως το περιστατικό και διαπίστωσε ότι επρόκειτο για τυχαία εκπυρσοκρότηση. Κανένας φοιτητής δεν βρισκόταν κοντά στην περιοχή όταν έπεσε ο πυροβολισμός, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Ωστόσο, η αστυνομία δεν αποκάλυψε δημοσίως τον πυροβολισμό ή την εσωτερική της έρευνα, μέχρι που ο τοπικός ειδησεογραφικός οργανισμός The City ανέφερε το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: News247.gr