«Athens by night» για Ολάντ-Τσίπρα

«Athens by night» για Ολάντ-Τσίπρα
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ (Κ) και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους στο επίσημο δείπνο προς τιμή του Γάλλου Προέδρου, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015, στο Προεδρικό Μέγαρο. Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, συνοδεία πολυπληθούς αντιπροσωπείας, πραγματοποιεί από σήμερα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Η διήμερη επίσκεψη του γάλλου προέδρου κρίνεται ως ιδιαίτερης πολιτικής, αλλά και οικονομικής σημασίας, ενώ διπλωματικοί κύκλοι στο Παρίσι χαρακτηρίζουν την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου ως "Επίσκεψη φιλίας και εμπιστοσύνης". Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας, με περίπου 2.500 αστυνομικούς να είναι σε επιφυλακή. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Μια γεύση της αθηναϊκής νύχτας με έντονο όμως το γαλλικό στοιχείο είχε χθες ο Γάλλος Πρόεδρος.

Ο Φρανσουά Ολάντ πέρασε το πρώτο βράδυ της επίσκεψης του στην Αθήνα στον πολυχώρο Gazarte υπό τους ήχους γαλλικής μουσικής. Ο πρωθυπουργός και ο Γάλλος πρόεδρος έφτασαν στο μαγαζί το οποίο είχε «κλείσει» η Γαλλική Πρεσβεία με το ίδιο όχημα λίγο μετά τις 23:00.

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, η υπουργός Παιδείας Ναζάτ Βαλό- Μπαλκασέμ, η υπουργός Πολιτισμού Φλερ Πελερέν και ο γενικός γραμματέας αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα Αρλέμ Νεζίρ.

Εκτός από στελέχη της Γαλλικής Πρεσβείας, ανάμεσα στον κλειστό κύκλο των προσκεκλήμενων βρέθηκε και ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, ο πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, η συνθέτης Ελένη Καραΐνδρου, η ηθοποιός Στεφάνια Γουλιώτη και στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Οι δυο αρχηγοί αποχώρησαν από το Gazarte λίγο πριν τις 12 το βράδυ, αλλά με διαφορετικά οχήματα. Κατά την αποχώρηση του, ο Φρανσουά Ολάντ έκανε σύντομες δηλώσεις στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν, τονίζοντας πως έχει περάσει πολύ καλά στη χώρα μας. «Στις προτεραιότητες μας είναι πλέον να επιστρέψει η ανάπτυξη στην Ελλάδα, να μην μιλάμε μόνο για λιτότητα», τόνισε.

«Η επίσκεψή μου έχει και έναν άλλο σκοπό, να πείσουμε γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα. Το ζητούμενο είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης και όχι μόνο η πειθαρχία, αν και η πειθαρχία είναι απαραίτητη. Αν κάποιος αγαπάει την Ελλάδα, επενδύει στην Ελλάδα», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.