Athens Riviera Summit 2024: Η 1η Σύνοδος της Αθηναϊκής Ριβιέρας το τριήμερο 18 – 20 Ιουνίου στη Βουλιαγμένη

Athens Riviera Summit 2024: Η 1η Σύνοδος της Αθηναϊκής Ριβιέρας το τριήμερο 18 – 20 Ιουνίου στη Βουλιαγμένη
Διαμορφώνει ένα ευνοϊκό πλαίσιο για την προώθηση του πολυσυμμετοχικού διάλογου και την οικοδόμηση συνεργασιών.

Το Athens Riviera Summit 2024 είναι μια διεθνής οικονομική Σύνοδος, η οποία θα λάβει χώρα από τις 18 έως τις 20 Ιουνίου 2024, στο εμβληματικό Four Seasons Astir Palace Hotel Athens (Αστέρας Βουλιαγμένης), με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων και εκπροσώπων της επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας, τεχνοκρατών και επικεφαλής οργανισμών από την Ελλάδα, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Μέση Ανατολή, και όχι μόνο.

Μέσα από διαδραστικά πάνελ συζήτησης, υψηλού επιπέδου διαλόγους, εταιρικές παρουσιάσεις, στρογγυλές τράπεζες, επιχειρηματικές συναντήσεις, καθώς και το Συμπόσιο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το Athens Riviera Summit 2024 διαμορφώνει ένα ευνοϊκό πλαίσιο για την προώθηση του πολυσυμμετοχικού διάλογου και την οικοδόμηση συνεργασιών, με στόχο να λειτουργήσει ως στρατηγικός κόμβος σύγκλισης μεταξύ σημαντικών δρώντων στη δημόσια σφαίρα. 

Η Σύνοδος της Αθηναϊκής Ριβιέρας τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εξωτερικών, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών, Τουρισμού, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Αττικής και της Τραπέζης της Ελλάδος

Η θεματολογία της Συνόδου εκτείνεται σε τρεις διακριτούς και ισοδύναμους πυλώνες, οι οποίοι συνδέουν το τοπικό (Αθηναϊκή Ριβιέρα) με το εθνικό (Ελληνική Οικονομία) και το διεθνές περιβάλλον (Διεθνής Οικονομική Συνεργασία). 

Τις επενδύσεις, τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, καθώς και τις ευκαιρίες στην περιοχή της Αθηναϊκής Ριβιέρας, θα θέσει σε πρώτο πλάνο το Athens Riviera Summit 2024, στο πλαίσιο του άξονα «Η Αθηναϊκή Ριβιέρα ως διεθνής επενδυτικός, αναπτυξιακός και τουριστικός κόμβος: προωθώντας το momentum». Συνενώνοντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αξιωματούχους, διεθνείς και εγχώριους επενδυτές, εταιρικούς ηγέτες, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, η Σύνοδος προωθεί τον πολυμερή διάλογο και τη σφυρηλάτηση ενός παραγωγικού consensus για το παρόν και το μέλλον της Αθηναϊκής Ριβιέρας, με ιδιαίτερη εστίαση στην προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης. Καθώς η Αθηναϊκή Ριβιέρα μετασχηματίζεται σε πόλο έλξης σημαντικών επενδύσεων και βρίσκεται στο επίκεντρο του εγχώριου και διεθνούς ενδιαφέροντος, επί τάπητος θα τεθούν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις σε κεντρικούς τομείς του παραλιακού μετώπου, όπως το real estate, ο τουρισμός, οι υποδομές, καθώς και η γαλάζια οικονομία, με γνώμονα τη στρατηγική προβολή της αναπτυξιακής δυναμικής της περιοχής.

Στον θεματικό πυλώνα «Πλοήγηση της Ελληνικής Οικονομίας: επενδυτικές προοπτικές, deals, στρατηγικές ανάπτυξης», ηγετικά στελέχη του επιχειρείν και των επενδύσεων θα αναδείξουν τον ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα ως παγκοσμίως ανταγωνιστικό κέντρο επενδύσεων και επιχειρηματικότητας, χαρτογραφώντας τις μείζονες εξελίξεις, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες στους κλάδους αιχμής της Ελληνικής Οικονομίας. Κεφαλαιοποιώντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία αναγνωρισμένων ομιλητών, η Σύνοδος θα προωθήσει τις συντεταγμένες πρωτοβουλίες και τη σημασία της προσέλκυσης βιώσιμων ξένων επενδύσεων, με τις συζητήσεις να εστιάζουν στις συνεργασίες που αναμορφώνουν το επενδυτικό τοπίο, στα πολλαπλά διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, καθώς και στις μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί και δρομολογούνται.

Η ενότητα «Διεθνής Οικονομική Συνεργασία: Εμβαθύνοντας τις συγκλίσεις» συνδέει επιδραστικούς υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, όπως και επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με το βλέμμα στραμμένο στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, τον ανοιχτό διάλογο και την προώθηση των συγκλίσεων. Σε μια περίοδο τεκτονικών ανακατατάξεων, υψηλόβαθμο θεσμικοί και εταιρικοί παράγοντες θα αναδείξουν πρωτοβουλίες και σχέδια δράσης για την εμβάθυνση της συνεργασίας με σκοπό τη βέλτιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη (AI), ενώ παράλληλα έμφαση θα δοθεί και στην ενεργειακή συνεργασία και στη διαμόρφωση συμμαχιών που αναβαθμίζουν τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου στη ΝΑ Ευρώπη. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν τα πολλαπλασιαστικά οφέλη των στρατηγικών εξωστρέφειας, της εναρμόνισης πολιτικών και της οικονομικής διπλωματίας, ενώ η ενίσχυση και επέκταση των οικονομικών δεσμών μεταξύ διεθνών και εγχώριων παικτών του επιχειρείν θα έχει κεντρική θέση στις εργασίες της Συνόδου.

Διεθνής συνεργάτης του Athens Riviera Summit είναι ο οργανισμός SALT, ο οποίος διοργανώνει μερικά από τα σημαντικότερα οικονομικά και επενδυτικά fora σε παγκόσμιο επίπεδο, με τη συμμετοχή αρχηγών κρατών, κυβερνητικών αξιωματούχων και διεθνών επιχειρηματικών ομίλων. 

Η Σύνοδος Αθηναϊκής Ριβιέρας διοργανώνεται από τον ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό οργανισμό Athens Riviera Forum και πλαισιώνεται από κορυφαίους θεσμικούς φορείς και εταιρείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: