Αθήνα – Πάτρα σε μόλις δύο ώρες και με ασφάλεια

Αθήνα – Πάτρα σε μόλις δύο ώρες και με ασφάλεια

Στο τέλος του 2015 δίνεται σε κυκλοφορία η «Ολυμπία Οδός».

Mε πολύ γρήγορους ρυθμούς προχωράει πλέον ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Πάτρα, καθώς χθες η διαχειρίστρια εταιρεία «Ολυμπία Οδός» ολοκλήρωσε τη διάνοιξη και της τελευταίας σήραγγας του έργου στην περιοχή της Παναγοπούλας.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά σήραγγα της περιοχής, η οποία αποτελεί και τη μεγαλύτερη υπόγεια διάβαση του αυτοκινητόδρομου, συνολικού μήκους άνω των 5 χλμ., με κατεύθυνση προς Πάτρα και άνω των 3,1 χλμ. στην κατεύθυνση προς Αθήνα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ημερησία», το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2015, ενώ κάποια μικρά τμήματα αναμένεται να παραδοθούν στις αρχές του 2016. Με την ολοκλήρωση του έργου, η απόσταση Αθήνα – Πάτρα θα πραγματοποιείται σε λιγότερο από δύο ώρες, ενώ για την απόσταση Πάτρα – Κόρινθος θα απαιτείται μία ώρα, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ), που θα μεταμορφώσουν τις μετακινήσεις, ευεργετώντας την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, την Πάτρα.

Το συνολικό κόστος κατασκευής του έργου ανέρχεται σε 1,487 δισ. ευρώ και χρηματοδοτείται από έναν συνδυασμό ιδιωτικών κεφαλαίων (τραπεζικά δάνεια και ίδια κεφάλαια), ευρωπαϊκών κονδυλίων, τη συμβολή των χρηστών και το ελληνικό δημόσιο.