Αθηναϊκή Στρωματοποιία: Επενδύσεις 1 εκατ. ευρώ και ενίσχυση πωλήσεων το 2023

Αθηναϊκή Στρωματοποιία: Επενδύσεις 1 εκατ. ευρώ και ενίσχυση πωλήσεων το 2023
Ο Leader του κλάδου αποκαλύπτει τις στρατηγικές κινήσεις για την τρέχουσα χρονιά.

Επενδύσεις 1 εκατ ευρώ, πωλήσεις άνω των 30 εκατ. ευρώ και EBITDA ύψους 7,3 εκατ. ευρώ περιλαμβάνουν τα πλάνα της Αθηναϊκής Στρωματοποιϊας για το 2023. Η ηγέτιδα εταιρεία του κλάδου, η οποία διατηρεί το κορυφαίο εργοστάσιο στρωμάτων στην Ελλάδα και ένα από τα 3 κορυφαία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, σκοπεύει να διευρύνει τα μερίδια αγοράς της, ενώ εξετάζει στρατηγικές συνεργασίες για εξαγωγές στην περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.

Στα άμεσα σχέδια είναι η δημιουργία 3 νέων εταιρικών καταστημάτων, η ενίσχυση του ηλεκτρονικού εμπορίου, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών panels τα οποία θα καλύπτουν το 80%-90% της παραγωγής ενέργειας του εργοστασίου, η αναβάθμιση ERP και η μετάβαση στο Microsoft F&O 365, αλλά και η διείσδυση σε ξενοδοχειακές μονάδες 4 και 5 αστέρων.

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Γιώργος Νιάρχος, εκ των Συν-Ιδιοκτητών και Γενικός Διευθυντής της Αθηναϊκής Στρωματοποιιας, η εταιρεία που ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1967 στο Μεταξουργείο και έβγαζε την παραγωγή σε ένα μικρό δυάρι, έχει καταγράψει 55 χρόνια επιτυχημένης διαδρομής και διαθέτει ένα από τα πιο αυτοματοποιημένα εργοστάσια στην Ευρώπη.

«Προσπαθούμε να βελτιώνουμε την ποιότητα ύπνου και κατ’ επέκταση την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Από πολύ νωρίς το δίκτυο πωλήσεων και τα καταστήματα μας αλληλοεπιδρούσαν με τον τελικό καταναλωτή. Έχουμε αφιερώσει ατελείωτες εργατοώρες και ατελείωτες πρώτες ύλες για τη δημιουργία προϊόντων που θα ικανοποιούν τον ανθρώπινο σωματότυπο» ανέφερε ο κ. Νιάρχος προσθέτοντας πως η εταιρεία του έχει χρηματοδοτήσει, κατά καιρούς, έρευνες που εκπονήθηκαν από πανεπιστήμια και νοσοκομεία οι οποίες σχετίζονται με τα στρώματα και το πώς αυτά επηρεάζουν την ποιότητα ύπνου, καθώς επίσης και με την επίδραση που μπορεί να έχει το μαξιλάρι στο ροχαλητό.

Σε ότι αφορά την παραγωγική διαδικασία υπάρχουν 28 σημεία ελέγχου και ένα πολύ δυνατό τμήμα R&D όπου σε μόλις 34 ώρες, χάρη στην αξιοποίηση της τεχνολογίας, η ομάδα της Αθηναϊκής Στρωματοποιίας μπορεί μέσω προσομοίωσης να προβλέψει πόσο θα καταπονηθεί ένα στρώμα σε 10 χρόνια από την αγορά του!

«Στην ελληνική αγορά είμαστε πολύ μπροστά στον κλάδο της στρωματοποιίας. Έχουμε αναπτύξει 100 συνταγές, 1500 διαστάσεις από τα οποία προκύπτουν 150.000 πιθανοί συνδυασμοί κάτι που δεν παρατηρείται σε προηγμένες χώρες του εξωτερικού, όπου παράγουν στρώματα σε δύο το πολύ τρεις συγκεκριμένες διαστάσεις». Παράλληλα τόνισε πως το μέγεθος της εγχώριας αγοράς υπολογίζεται στα 160 εκατ. ευρώ, με την αντίστοιχη βρεφική κατηγορία να έχει μικρή συνεισφορά καθώς πρόκειται για 80.000 – 90.000 γεννήσεις ετησίως.

«Πάνω από 3 εκατομμύρια Έλληνες ξυπνάνε το πρωί σε κάποιο από τα προϊόντα μας. Κάτω από την ομπρέλα της Αθηναϊκής Στρωματοποιίας βρίσκονται τα brands Stromatex, Zenius και φυσικά η MEDIA STROM που αποτελεί και το Mega Brand μας. Από το 1992 υπάρχει συνεργασία με την Praktiker για το brand Zenius που είναι τοποθετημένο στα καταστήματά της. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη ειδικών προϊόντων για τον κλάδο της ναυτιλίας και από την κατηγορία των επαγγελματικών προϊόντων περιμένουμε μέσα στην τρέχουσα χρονιά ανάπτυξη 40%»

Να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις 2022 της εταιρείας ανήλθαν στα 26,5 εκατ. ευρώ από 22,1 εκατ. ευρώ το 2021 καταγράφοντας ρυθμό ανάπτυξης 14%, με την Praktiker να αντιπροσωπεύει το 6% του τζίρου.

«Υπάρχει μια σταθεροποίηση για τους μήνες που διανύουμε και ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει ενδεχομένως και αποκλιμάκωση στα λειτουργικά κόστη» εκτίμησε ο κ Νιάρχος.

Όσο για το ποια είναι η μέση διάρκεια ζωής ενός στρώματος, ο κ. Νιάρχος απάντησε πως πρέπει να το αλλάζουμε στα 6-8 χρόνια, αν και οι Έλληνες συνηθίζουν να το αντικαθιστούν μετά από 13 χρόνια χρήσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: