Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Ξεκινά εξαγωγές σε Κίνα και Ιταλία

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Ξεκινά εξαγωγές σε Κίνα και Ιταλία
Photo:

Συμφωνία για παραγωγή μπύρας Heineken για τις αγορές της Κίνας και της Ιταλίας

Σημαντική ενίσχυση αναμένεται να καταγράψουν οι εξαγωγές της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας μετά την πολύ σημαντική συμφωνία την οποία έκλεισε για παραγωγή μπύρας Heineken για τις αγορές Κίνας και Ιταλίας. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η συμφωνία αφορά στην παραγωγή 160.000 εκατολίτρων στη μονάδα που διατηρεί στην Πάτρα, για την οποία πραγματοποιήθηκε συνολική επένδυση στη γραμμή παραγωγής ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Η διοίκηση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας σχολίασε πως πρόκειται για επιτυχία που δημιουργεί οφέλη τόσο για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία όσο και για την Ελλάδα. Σημειώθηκε, επίσης, πως η συμφωνία ενδυναμώνει την απασχόληση στις τοπικές κοινωνίες, δημιουργεί προστιθέμενη αξία σε όλη την αλυσίδα παραγωγής και συμβάλλει στην ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων της χώρας με την Κίνα και την Ιταλία. Επιπλέον, η εταιρεία ενισχύει σημαντικά τον όγκο των εξαγωγών της, αξιοποιεί τις παραγωγικές μονάδες που διαθέτει στη χώρα, αξιοποιεί ελληνικό κριθάρι και εγχώριες πρώτες ύλες, αποκτά παρουσία σε αγορές με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης και επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του Ομίλου της HEINEKEN στην Ελλάδα.

Υπολογίζεται, μάλιστα, πως το 2015 ο όγκος εξαγωγών της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας θα υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ξεπερνώντας τα 400.000 εκατόλιτρα. Αυτό οφείλεται εν πολλοίς στο δυναμικό και αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο εξαγωγών της εταιρίας, που αποτελούν αγαπημένες μάρκες μπίρας όπως οι Heineken, Amstel, ΑΛΦΑ, Fischer, το φυσικό μεταλλικό νερό ΙΟΛΗ, καθώς και καινοτόμα προϊόντα με βάση τη βύνη, που προορίζονται αποκλειστικά για αγορές του εξωτερικού, όπως η Fayrouz. Αξίζει να σημειωθεί ότι, από το 2008, σχεδόν από την αρχή της κρίσης δηλαδή, η αξία των εξαγωγών της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας έχει ανέλθει στα 122 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Ζωούλλης Μηνά, Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας δήλωσε: «Εργαστήκαμε σκληρά και μεθοδικά για να φέρουμε στην Ελλάδα την παραγωγή Heineken για την Κίνα και την Ιταλία. Η επιτυχία μας οφείλεται στη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας, στις υψηλές παραγωγικές μας δυνατότητες, στις αναμφισβήτητες ικανότητες των ανθρώπων μας και στην κορυφαία ποιότητα των προϊόντων μας σε ανταγωνιστικό κόστος. Αποτελεί σημαντικό βήμα για τη βιώσιμη ανάπτυξή μας στο μέλλον, δημιουργεί αξία για την εθνική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες που μας φιλοξενούν και ενδυναμώνει τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην εξωστρέφεια ακόμα πιο δυναμικά».

Η εμπορική ακόλουθος της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, η οποία ήταν παρούσα στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις Ελλάδας Κίνας και στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες. Από την πλευρά του, ο εμπορικός ακόλουθος της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα, Marco Midolo, αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις Ελλάδας-Ιταλίας και χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη συμφωνία που επετεύχθη από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία και πρόσθεσε ότι οι Ιταλοί στηρίζουν τα ελληνικά προϊόντα και η μπίρα είναι ένα από αυτά.