Αθωώθηκε ο επικεφαλής της Samsung Electronics – Είχε κατηγορηθεί για απάτη

Αθωώθηκε ο επικεφαλής της Samsung Electronics – Είχε κατηγορηθεί για απάτη
epa05339943 Visitors walk under SAMSUNG logo during the COMPUTEX, the largest computer show in Asia, in Taipei, Taiwan, 01 June 2016. The COMPUTEX computer show runs from 31 May to 04 June 2016 and gathers 1,602 exhibitors from 30 countries with 5,009 booths to display their latest products and to sign orders with foreign buyers. EPA/RITCHIE B. TONGO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Για κατηγορίες συνδέονται με μια αμφιλεγόμενη συγχώνευση το 2015 δύο θυγατρικών της Samsung.

Ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της Samsung Electronics, μιας από τις πολυτιμότερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, δεν θα εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Ο Λι Τζε-Γιονγκ κρίθηκε αθώος από δικαστήριο της Σεούλ τη Δευτέρα για τις κατηγορίες της χειραγώγησης μετοχών και της λογιστικής απάτης που συνδέονται με μια αμφιλεγόμενη συγχώνευση το 2015 δύο θυγατρικών της Samsung.

Το CNN σημειώνει πως η αθώωση αποτελεί μεγάλη ανακούφιση για τον Λι, ο οποίος έχει εμπλακεί σε νομικά προβλήματα εδώ και χρόνια.

Πέρυσι, οι εισαγγελείς της Νότιας Κορέας ζήτησαν πενταετή φυλάκιση για τον Λι, ισχυριζόμενοι ότι ο ίδιος και άλλα στελέχη διόγκωσαν την τιμή της μετοχής μιας εταιρείας κλωστοϋφαντουργίας -της Cheil Industries- και υποτίμησαν μια εταιρεία κατασκευών και μηχανικών, τη Samsung C&T, πριν από τη συγχώνευση.

Ισχυρίστηκαν ότι η συγχώνευση των δύο εταιρειών επέτρεψε στον Λι να αποκτήσει ισχυρότερο έλεγχο στη Samsung Electronics.

Οι δικηγόροι του Λι είχαν αρνηθεί κάθε αδίκημα, λέγοντας ότι η συγχώνευση βοήθησε τη διοίκηση του ομίλου να γίνει πιο σταθερή.

Ο επικεφαλής δικαστής του Κεντρικού Περιφερειακού Δικαστηρίου της Σεούλ, Παρκ Γιουνγκ Τζάε, δήλωσε ότι δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η Samsung είχε σκοπό να προκαλέσει ζημίες στη Samsung C&T και στους μετόχους της μέσω της συγχώνευσης.

Δεν είναι σαφές αν οι εισαγγελείς θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης αυτής, η οποία αποτέλεσε έκπληξη για τους ειδικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: