Ατρόμητος Έλληνας μια ανάσα από τον καυτό βυθό ηφαιστείου!

 Ο Έλληνας εξερευνητής Γιώργος Κουρούνης και ο συνεργάτης Sam Cossman "βουτούν" σε ηφαίστειο 2.000 ετών που είναι ακόμα ενεργό. 

Το παρακάτω βίντεο είναι ίσως ένα από τα πιο εντυπωσιακά που έχουν γυριστεί κοντά σε ηφαίστειο. Πρωταγωνιστές ο Έλληνας εξερευνητής Γιώργος Κουρούνης και ο συνεργάτης Sam Cossman, που ταξίδεψαν στη Δημοκρατία του Βανουάτου, ένα αρχιπέλαγος γεμάτο ενεργά ηφαίστεια στον Νότιο Ειρηνικό, και πήγαν κατ ευθείαν σε μια από τις πολλές επικίνδυνες ζώνες.

Έχοντας ως καθοδηγητές τους ειδικούς για τα ηφαίστεια Geoff Mackley και Brad Ambrose, κατευθύνθηκαν στο νησί Ambrym και στον κρατήρα Marum , ένα άκρως επικίνδυνο ηφαίστειο 2.000 χρόνων που είναι ακόμα ενεργό.

craterlava

Οι εξερευνητές είχαν τοποθετήσει GoPro κάμερες στα κράνη τους.

Δεν είναι τόσο κοντά στο ηφαίστειο, όσο η κάμερα τους κάνει να φαίνονται, αλλά είναι απόλυτα αληθινός ο φόβος για τη ροή της λάβας.

Ήταν ένα «παράθυρο στην κόλαση» δήλωσε ο Γιώργος στη Huffington Post μέσω email και συμπλήρωσε: «Κατεβαίνοντας κοντά στον κρατήρα του Marum υλοποίησα ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα μου. Ήταν το λιγότερο συναρπαστικό».

Δείτε το βίντεο:

Σήμερα, ο Κουρούνης συνεργάζεται µε ένα τουριστικό γραφείο που πραγματοποιεί «εκδρομές» σε περιοχές που ξεσπούν ακραία καιρικά φαινόµενα. Ο ίδιος επισημαίνει πως αυτό που κάνει δεν είναι δουλειά, αλλά τρόπος ζωής.

Ο Κουρούνης έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κατέβηκε στα βάθη του κρατήρα Νταρζάβα, γνωστού ως «πύλη της Κόλασης», στο Τουρκμενιστάν. Ο κρατήρας έχει βάθος 30 μέτρα και πλάτος 65 μέτρα και η αποστολή χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από το National Geographic.

O ίδιος όταν τον ρωτούν τι δουλειά κάνει, απαντάει: «Κυνηγός ακραίων καιρικών φαινομένων και εξερευνητής» Ωστόσο προσθέτει ακόμα στον τίτλο του, και τις λέξεις κινηματογραφιστής, φωτογράφος και συγγραφέας.