AT&T: «Ήρεμα, ήρεμα, δεν είμαστε τρομοκράτες»

AT&T: «Ήρεμα, ήρεμα, δεν είμαστε τρομοκράτες»

Τι συνέβη όταν η αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών ανακάλυψε πως η υπηρεσία e-wallet της είχε την ίδια ονομασία με τους ένοπλους τζιχαντιστές του Ιράκ;

Κακό «μπελά» φαίνεται πως βρήκε η αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών AT&T με την εμφάνιση της ισλαμιστικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» στο Ιράκ. Ο λόγος;

Πριν αλλάξει την ονομασία της σε «Ισλαμικό Κράτος», η οργάνωση των ένοπλων τζιχαντιστών που έχει καταλάβει σημαντικά εδάφη στο Ιράκ και τη Συρία και έχει κηρύξει «Ιερό Πόλεμο» στους  «άπιστους» όλου του κόσμου, ονομαζόταν «Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε» και ήταν ευρέως γνωστή στα αγγλικά με τα αρχικά «ISIS», τα οποία εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα μέσα ενημέρωσης  των ΗΠΑ όταν αναφέρονται στην -κατά την αμερικανική κυβέρνηση- τρομοκρατική οργάνωση.

Με το ίδιο αρκτικόλεξο, όμως, είναι γνωστή και η υπηρεσία e-wallet της AT&T, με αποτέλεσμα η εταιρία τηλεπικοινωνιών να καταφεύγει άρον άρον σε αλλαγή της ονομασίας του ηλεκτρονικού της ποροφολιού.

«Παρατηρήσαμε με αυξανόμενη ανησυχία πως γίνεται συνεχής αναφορά στην παραστρατιωτική οργάνωση ως “ISIS”. Παρ’ ότι πρόκειται για σύμπτωση, δεν θέλουμε να μοιραζόμαστε το ίδιο όνομα με μία οργάνωση που το όνομά της έχει γίνει συνώνυμο της βίας. Εκφράζουμε τη συμπάθειά μας σε όσους υποφέρουν από τις ενέργειές της. Ως εταιρεία, πήραμε την απόφαση να αλλάξουμε την ονομασία της υπηρεσίας μας».

Ο CEO της AT&T Μάικλ Άμποτ δήλωσε πως η εταιρεία δεν έχει καταλήξει ακόμη στο όνομα που θα αντικαταστήσει το «ISIS», αλλά πως πρόκειται να συμβεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Η πλατφόρμα «ISIS» της ΑΤ&Τ, που διαθέτει και δωρεάν εφαρμογή για συσκευές iOS και Android, επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες από την τηλεφωνική τους συσκευή.

«Δεν είναι εύκολο το rebranding», δηλώνει ο Άμποτ, αλλά τονίζει πως η εταιρεία «γνωρίζει πως πρόκειται για τη σωστή απόφαση».

Διαβάστε ακόμη:

Πώς να «χτίσετε» το brand σας

«Ψήφος εμπιστοσύνης» των Ελλήνων στα ελληνικά brands

Η Google εκθρόνισε την Apple από τη λίστα των πολυτιμότερων brands

Το LinkedIn παρουσιάζει τα «10 Most Influential Global Brands»

Το Χαλιφάτο, η Σάικς-Πικό και η επαναχάραξη του παγκόσμιου χάρτη

Τι σημαίνει η κρίση στο Ιράκ για την παγκόσμια οικονομία;