Attica Bank: 59,7 εκατ. ευρώ ζημιές μετά φόρων το α’ εξαμήνο του 2013

Attica Bank: 59,7 εκατ. ευρώ ζημιές μετά φόρων το α’ εξαμήνο του 2013

Σημαντική μείωση της ζημίας σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Σε 59,7 εκατ. ευρώ ζημιές διαμορφώθηκε το μετά φόρων αποτέλεσμα για το πρώτο εξάμηνο της Attica Bank, έναντι ζημίας 81,1 εκατ. ευρώ στη συγκριτική περίοδο του 2012.

Τα ίδια κεφάλαια του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε 65,1 εκατ. ευρώ, χωρίς την προσμέτρηση των κεφαλαίων που προήλθαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την κάλυψη του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου της Τράπεζας, συνολικού ύψους 98,8 εκατ.ευρώ.

Το σύνολο του ενεργητικού του Ομίλου ανήλθε σε 4 δισ. ευρώ.

Το σύνολο των εσόδων για τον Όμιλο από λειτουργικές δραστηριότητες ανήλθε σε 26,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση σε ποσοστό 36,8% έναντι του πρώτου εξαμήνου του 2012, ως απόρροια της οικονομικής ύφεσης στον κύκλο της οποίας εξακολουθεί να βρίσκεται η ελληνική οικονομία.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα και τα μεγέθη του πρώτου εξαμήνου 2013 της Attica Bank, ο πρόεδρος και Εντεταλμένος Σύμβουλος της Τράπεζας Ιωάννης Γαμβρίλης δήλωσε ότι η Attica Bank, μετά την επίτευξη του στόχου της κάλυψης των κεφαλαιακών της αναγκών και της πλήρους ανακεφαλαιοποίησής της από ιδιωτικά κεφάλαια, έχει δημιουργήσει την αναγκαία βάση για τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας συμβάλλοντας έτσι στην αναστροφή της υφεσιακής πορείας της ελληνικής οικονομίας.

Μετά την επίτευξη του στόχου της πλήρους ανακεφαλαιοποίησής της, η Attica Bank θέτει ως βασική προτεραιότητα τη δημιουργία εσωτερικού κεφαλαίου μέσω του περιορισμού του λειτουργικού της κόστους, της περαιτέρω αναβάθμισης των υπηρεσιών της, που ήδη έχει ξεκινήσει και θα αποκτήσει χαρακτηριστικά μεγαλύτερης έντασης την επόμενη περίοδο, όπως και της συνεχούς βελτίωσης της ποιότητας του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων, αναφέρει ο επικεφαλής της Attica Bank.