Attica Bank: Εκτός αύξησης κεφαλαίου το ΤΜΕΔΕ – «Μπαίνουν» οι συστημικές τράπεζες

Attica Bank: Εκτός αύξησης κεφαλαίου το ΤΜΕΔΕ – «Μπαίνουν» οι συστημικές τράπεζες
Στο παρά πέντε και λόγω διαφωνιών, ο μέτοχος του 20%, δηλαδή το ΤΜΕΔΕ, ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει στην ΑΜΚ της Attica Bank

Kρίσιμο διοικητικό συμβούλιο πραγματοποιείται από την Attica Bank στις 19 Απριλίου 2023 με επίκεντρο την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου των 473,3 εκατ. ευρώ. 

Και ενώ στην αύξηση θα συμμετείχαν με 329 εκατ. ευρώ το ΤΧΣ (70,6%), με 60 εκατ. ευρώ η Thrivest και 40 εκατ. ευρώ το ΤΜΕΔΕ (20,43%), στο παρά πέντε και λόγω διαφωνιών ο μέτοχος του 20%, δηλαδή το ΤΜΕΔΕ, ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει. 

Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση δεν έχουν γίνει γνωστοί, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η αποχώρηση αποδίδεται σε διαφωνία με τους υποψήφιους νέους μετόχους και συγκεκριμένα τη Thrivest Holding, συμφερόντων των εφοπλιστών Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ταμείο θα βρισκόταν στη δεύτερη φάση της εξυγίανσης-συγχώνευσης (με την Παγκρήτια) με μικρότερο ποσοστό, γεγονός που οδήγησε στη λήψη της απόφασης για αποχώρηση.

Ως αποτέλεσμα, το ποσοστό του ΤΜΕΔΕ θα υποχωρήσει κάτω από 6% και ο Κ. Μακέδος δεν θα παραμείνει πρόεδρος. Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Fortune Greece, κατόπιν παρέμβασης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, το κεφαλαιακό κενό κλήθηκαν να καλύψουν οι υπόλοιπες τέσσερις συστημικές τράπεζες, συνεισφέροντας 10 εκατ. ευρώ η καθεμία και λαμβάνοντας το αντίστοιχο ποσοστό… Να σημειωθεί πως η ΑΜΚ ολοκληρώνεται στις 24 Απριλίου 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: